Δευτέρα 01/04/2019 - 10:19
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Μήνυμα αγώνα έστειλαν τα School Art Festival σε Άρτα, Γιάννενα και Πρέβεζα (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 30 Μάρτη οι Συντονιστικές Επιτροπές των Μαθητών σε Άρτα, Γιάννενα και Πρέβεζα με αποφάσεις 15μελών, μέσα στη «φωτιά του αγώνα» ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διοργάνωσαν τα School Art Festival.

Δήλωσαν παρόντες στον αγώνα για ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, ζέσταναν τις μηχανές για τις κινητοποιήσεις που έχουν μπροστά, διεκδίκησαν ελεύθερους χώρους άθλησης, δήλωσαν πως θα κρατήσουν τις πόλεις τους «καθαρές» από φασίστες, τραγούδησαν, χόρεψαν.

Και στις 3 πόλεις οι μαθητές δήλωσαν πως συντονισμένα, συλλογικά και οργανωμένα θα συνεχίσουν με όλες τις μορφές να αγωνίζονται ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου.

Στην Πρέβεζα

Έγινε πλέον θεσμός της πόλης καθώς πραγματοποιήθηκε το 3ο School Art Festival. Οι μαθητές ετοίμασαν τον πεζόδρομο της Λαϊκής Αγοράς. Το πρόγραμμα άνοιξε με χαιρετισμό από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως «η δική τους ησυχία πρέπει να γίνει η δική μας φασαρία. Αν τολμήσει ο κ. υπουργός να καταθέσει το νομοσχέδιο θα απαντήσουμε με καταλήψεις. Θα συνεχίσουμε γιατί ξέρουμε πως ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γιατί είμαστε πολλοί και είμαστε δυνατοί». Τη σκυτάλη πήραν οι «B - Boy», μαθητές χορευτές από το ΕΠΑΛ, που ξεσήκωσαν με επίδειξη break dance. Η βραδιά έκλεισε με όμορφη συναυλία από μαθητές του 2ου ΓΕΛ και του Μουσικού Σχολείου που έπαιξαν αντιφασιστικά, αντιπολεμικά τραγούδια, αλλά και τραγούδια για τους αγώνες που έχουν μπροστά τους.

Στην Άρτα

Στην πλατεία Σκουφά έστησε η Συντονιστική Επιτροπή το 1ο School Art Festival που αγκαλιάστηκε από όλα τα σχολεία της πόλης. Υπήρχε χώρος όπου οι μαθητές συμπλήρωναν τη φράση «Ρατσισμός είναι...». Το πρόγραμμα ξεκίνησε με hip hop συναυλία από τους «déjà vu». Στη συνέχεια το λόγο πήρε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής που ανέφερε πως «δίνουμε ένα χτύπημα στο φασισμό και το ρατσισμό, έτσι αποφασίσαμε. Αλλά εκ των πραγμάτων η σημερινή μας εκδήλωση είναι συνέχεια όλων των κινητοποιήσεων που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, προετοιμάζει όλες τις κινητοποιήσεις που έχουμε μπροστά μας για να μπλοκάρουμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Η βραδιά έκλεισε με τους «Resurrection» σε metal ήχους.

Στα Γιάννενα

Από νωρίς το απόγευμα, στο skatepark της πόλης, οι μαθητές έστησαν το 2ο School Art Festival. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την Ένωση Γονέων και την Επιτροπή Ειρήνης, ενώ την κεντρική ομιλία έκαναν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ιωαννίνων, που δήλωσαν την εναντίωσή τους στο απαράδεκτο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, καλώντας τους μαθητές στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 1 Απρίλη στις 12.00 στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση. Επίσης αναφέρθηκαν στα ζητήματα των σχολείων της πόλης, στο τεράστιο πρόβλημα των κτιρίων που είναι παμπάλαια και ετοιμόρροπα, στην τεράστια υποχρηματοδότηση, στις ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και του δήμου και της Περιφέρειας. Α

κόμη θίχτηκε το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της κατάστασης των προσφύγων. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με διαγωνισμό beat box, street dance και rap challenge. Το κοινό ξεσήκωσε το fire show και η βραδιά έκλεισε με συναυλίες σε ήχους black metal και funk - jazz.