Δευτέρα 01/04/2019 - 11:49
ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Εκδήλωση για τις εκλογές από την ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)

Από την εκδήλωση
Από την εκδήλωση

Εκδήλωση για τις ερχόμενες εκλογές πραγματοποιήθηκε από τις Οργανώσεις Βάσης Καλλιθέας της ΚΝΕ την Κυριακή 31 Μάρτη, στην μπυραρία «Divers».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Καλλιθέα, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα της νεολαίας σήμερα όπως η ανεργία, οι μισθοί πείνας και οι άθλιες συνθήκες εργασίας. Παράλληλα τόνισε πως η λύση σε όλα αυτά δεν είναι η αποχή, αλλά η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλα τα επίπεδα.

Ο Γ. Βακαλόπουλος καταλόγισε ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση της απέναντι στο φασισμό και τα μορφώματά του, τα οποία είναι ολοφάνερο ότι δεν θέλει να αντιμετωπίσει. Επίσης καταλόγισε ευθύνες στη δημοτική αρχή για τα γεγονότα της 25ης Μάρτη στην Καλλιθέα, που με την ανοχή της αλλά και με τη στάση της Αστυνομίας οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να παρέμβουν στην παρέλαση.

Τέλος κάλεσε τη νεολαία να μην «τσιμπήσει» στη λογική της αποχής ως αντισυστημική στάση, γιατί έχει αποδειχτεί όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι εξυπηρετεί μια χαρά το αστικό κράτος.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των εκλογών που θα πρέπει να μας βρει στους δρόμους να αντιστεκόμαστε στη σημερινή εξαθλίωση, πλάι στο ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που βάζει τη νεολαία στο περιθώριο, στερώντας της με νόμο το δικαίωμα στην απεργία. Τόνισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πιο «δεξιό» κόμμα και από τα «δεξιά» κόμματα, τονίζοντας δε και τη στρατηγική του σύμπλευση με τα υπόλοιπα κόμματα στη Βουλή, πλην ΚΚΕ.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε γλέντι.