Δευτέρα 01/04/2019 - 12:58
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκδήλωση για τις εκλογές από την ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)

Από την εκδήλωση
Από την εκδήλωση

Μεγάλη συμμετοχή είχε η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Βάσης Αγίου Δημητρίου της ΚΝΕ το απόγευμα της Κυριακής 31 Μάρτη στην καφετέρια «Αλεγρία», με θέμα «Κάνε τη διαφορά. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Η πρώτη σου ψήφος να είναι κόκκινη!».

Την εκδήλωσε άνοιξε ο Πασχάλης Καγιάννης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος ανέφερε: «Απευθυνόμαστε πλατιά στη νεολαία της περιοχής, στους νέους που δουλεύουν για να τα βγάλουν πέρα, στα νέα ζευγάρια που δυσκολεύονται να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, τους ανέργους, τους φοιτητές που με χίλιες δυσκολίες σπουδάζουν, που οι περισσότεροι παράλληλα βγαίνουν και στο μεροκάματο, στους σπουδαστές στην Κατάρτιση που με τους χειρότερους όρους "γνωρίζουν" την αγορά εργασίας, στους μαθητές που η ζωή τους έχει γίνει σπίτι - σχολείο - φροντιστήριο, βλέπουν τους γονείς τους να στενάζουν από τα αδιέξοδα, τους ταξικούς φραγμούς από νωρίς στη ζωή τους. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς και τους καλούμε να ψηφίσουν ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν το επόμενο διάστημα, για τοπικές και περιφερειακές εκλογές, ευρωεκλογές και όταν γίνουν και οι βουλευτικές. Γιατί έχουν αντικειμενικό συμφέρον από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, από τη συμπόρευση μαζί του στους καθημερινούς αγώνες και τις εκλογικές αναμετρήσεις, μάλιστα ανεξάρτητα από το αν νιώθουν ότι εκφράζονται λιγότερο ή περισσότερο από αυτό ή συμφωνούν σε όλα μαζί του».

Σημείωσε ότι το κριτήριο ψήφου είναι ενιαίο γιατί «για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ μοναδικό κριτήριο ψήφου για τους νέους πρέπει να είναι η ίδια τους η ζωή, η καθημερινότητά τους. Άρα για να στοχεύσει η ψήφος της νεολαίας σωστά και αποτελεσματικά, πρέπει να αποδυναμώσει την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική σε όλους τους κρίκους της». Επίσης, κάλεσε τη νεολαία «να μην πατήσει τις διάφορες μπανανόφλουδες που θα της ρίξουν», είτε σπρώχνοντάς την στην αποχή είτε καλώντας την να ψηφίσουν με τα λεγόμενα τοπικά κριτήρια.

Όπως είπε, «αποτελεσματική ψήφος είναι αυτή που θα ενισχύσει τη λαϊκή αντιπολίτευση σε Ευρωκοινοβούλιο, Περιφέρειες και δήμους, στο Κοινοβούλιο, με ενίσχυση του ΚΚΕ παντού. Το ενιαίο κριτήριο μπροστά στις κάλπες εκφράζει τη ριζοσπαστική στάση της νεολαίας απέναντι σε αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Την πολιτική που υπηρετεί την εκμεταλλευτική κοινωνία του καπιταλισμού, διαχειρίζεται την ανεργία, την ανέχεια, την κακοπληρωμένη εργασία και την αφαίρεση όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Αυτή την πολιτική που υπηρέτησαν κόμματα που κυβέρνησαν όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ή ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ακροδεξιά και κεντροαριστερά πολιτικά ρετάλια. Όσο πιο μαζικά και ενιαία γίνει αυτή η επιλογή τόσο μεγαλύτερη η δυναμική που θα αποκτήσει για την επόμενη μέρα παντού, για να τους βάλουμε περισσότερα εμπόδια, να κερδίσουμε ό,τι δικαιούμαστε, για να ανοίξουμε επιτέλους το δικό μας δρόμο, το δρόμο της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας.

- Ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό που ζούμε, η βάρβαρη πολιτική πρέπει να δεχτεί πλήγματα, να ηττηθεί στις συνειδήσεις της νεολαίας, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα.

- Ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αγωνιστική. Η ψήφος που θα πέσει στη "Λαϊκή Συσπείρωση", στο ΚΚΕ, στις εκλογές που έρχονται, θα επιστρέψει στη νεολαία με τη μορφή αγώνα, για να εμποδίσουμε αλλά και για να κερδίσουμε. Στους μαθητές αυτή η ψήφος θα επιστρέψει με τη μορφή ενός πιο δυναμικού αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο για το Λύκειο, ενάντια στα κτιριακά προβλήματα που έχουμε σε κάθε δήμο. Στους σπουδαστές θα γυρίσει πίσω με τον αγώνα ενάντια στην ανεργία, στον ανορθολογισμό, στη διαστρέβλωση της Ιστορίας. Στους νέους που βρίσκονται στην κατάρτιση θα γυρίσει πίσω με στήριξη του αγώνα κόντρα στην υποχρηματοδότηση, για τα αναλώσιμα που διεκδικούν, το εργασιακό τους μέλλον. Αντίστοιχα για τους νέους εργαζόμενους αυτή η ψήφος θα γυρίσει πίσω στον αγώνα τους ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, συνολικά για μια καλύτερη ζωή.

- Ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική γνήσια ψήφος ενάντια στη ΧΑ και το φασισμό. Η ΧΑ αντλεί το θράσος να επιτίθεται στους αγωνιστές, τους μετανάστες, να χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο στα σχολεία και από τα εκλογικά της ποσοστά. Η μοναδική ψήφος που μπορεί να βάλει τους φασίστες ξανά στις τρύπες τους είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Πραγματική πρόοδος σήμερα είναι ο λαός μας και ιδιαίτερα οι νέοι που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους να προσπεράσουν τα διλήμματα και τους εκβιασμούς που σαν συγχορδία προτάσσουν τα αστικά κόμματα, ΕΕ, ΝΑΤΟ, επιχειρηματίες. Να ξεφύγουν από τη λογική ότι δεν μπορούν να απαιτήσουν μία καλύτερη ζωή γιατί «έτσι είναι τα πράγματα, ας ζήσουμε με τα ψίχουλα γιατί υπάρχουν και χειρότερα», αλλά να βάλουν μπροστά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Πρόοδος σήμερα είναι η πρόταση του ΚΚΕ για την εργατική εξουσία, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και της ζωής με σύγχρονα δικαιώματα. Ο καθένας να αξιοποιήσει τη δική του πείρα για να βγάλει συμπεράσματα. Αποδείχτηκε με τραγικό τρόπο για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα ότι δεν υπάρχουν εργολάβοι λύσεων που θα ανακουφίσουν ή πολύ περισσότερο θα ανατρέψουν την πολιτική που εφαρμόζεται με το λαό στη γωνία, χωρίς ρήξη με το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Αποδείχτηκε ότι η λογική του μικρότερου κακού πάντα οδηγεί στα χειρότερα και "το βαρέλι δεν έχει πάτο"».

Στη συνέχεια μίλησε η Γιώτα Δήμου, υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Αγίου Δημητρίου. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «μπροστά μας έχουμε εκλογικές μάχες και τέσσερις κάλπες: Τοπικές - σε δήμο και περιφέρεια, ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές. Στη μάχη συμμετέχουν κόμματα που εκπροσωπούνται από παρατάξεις με υποψήφιους οι οποίοι απευθύνονται με αποπροσανατολιστικά επιχειρήματα, όπως το "καλό της τοπικής κοινωνίας", "νέος" και "ικανός" υποψήφιος. Σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας μπαίνει ως κριτήριο η ανταποδοτικότητα και η λειτουργία του δήμου ως επιχείρησης, ως φορομπηχτικού μηχανισμού. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, δήμοι έχουν σύνδεση με επιχειρηματίες και πραγματοποιούνται έργα και επενδύσεις που στόχο έχουν να αποφέρουν κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο και δεν έχουν καμία σχέση με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, όπως αντιπλημμυρικά έργα και έργα αντιπυρικής προστασίας που η έλλειψή τους κόστισε πρόσφατα τόσες ανθρώπινες ζωές».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «η νέα γενιά, οι μαθητές, τα παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι νέοι εργαζόμενοι να βάλουν στο επίκεντρο την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών. Να μη συμβιβαστούν με τη λογική ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι δεν έχει νόημα να ασχολούνται και άρα να παραμένουν στη γωνία θεατές μιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει τις ζωές μας και υποθηκεύει το μέλλον μας. Να υψώσουν τη γροθιά τους, να συναντηθούν με την ΚΝΕ, τους κομμουνιστές, τους αγωνιστές που δεν το βάζουμε κάτω, πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές. Να γυρίσουν την πλάτη στις δήθεν προοδευτικές δυνάμεις οι οποίες τοποθετούνται με συγκεκριμένη στάση στα ζητήματα της νέας γενιάς, καλλιεργώντας την ανοχή στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στους παιδικούς σταθμούς, στα προγράμματα "ανακύκλωσης" της φτώχειας που συντηρούν και διευρύνουν τον εργασιακό μεσαίωνα, με τα εργατικά ατυχήματα να πληθαίνουν. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μέσα και από τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" παλεύουν για μαζικές προσλήψεις, για μόνιμο και σταθερό προσωπικό με δικαιώματα».

Η ομιλία της επικεντρώθηκε στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, τα οποία η νέα γενιά στερείται λόγω των ελάχιστων υποδομών στην περιοχή και της εμπορευματοποίησής τους και σημείωσε τα εξής: «Η παρούσα δημοτική αρχή υλοποιεί την πολιτική εμπορευματοποίησης και υποβάθμισης του Πολιτισμού, ως κατεύθυνση της ΕΕ, δίνοντας χιλιάδες ευρώ σε επώνυμους επαγγελματίες καλλιτέχνες για το θεαθήναι, ενώ την ίδια στιγμή η πρόσβαση στα ωδεία και τις σχολές χορού είναι με δίδακτρα και στις προτάσεις μας για δωρεάν πολιτιστικές δραστηριότητες ή στα μειωμένα δίδακτρα απαντά ότι "αυτά δεν γίνονται" ή ότι "η Καλλιτεχνική Παιδεία δεν είναι για όλους". Ο Πολιτισμός όμως δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα για όλους, όπως και ο Αθλητισμός. Στο δήμο μας η πολιτική εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού και η υποβάθμιση των υποδομών του γίνεται με εξόφθαλμο τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έξωση της ομάδας ρίψεων που προπονείται στο γήπεδο Αγ. Δημητρίου για να κατασκευαστεί γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5, αφού αυτό θα αποφέρει επιχειρηματικό κέρδος».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την επισήμανση ότι «αξίζει κάθε νέος να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ παντού στις κάλπες συνολικά. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα σημάνει ενδυνάμωση και ισχυροποίηση της δύναμης του λαού και της νεολαίας του. Θα γκρεμίσει από την τρίτη θέση τη Χρυσή Αυγή, στην οποία έδωσαν χώρο τα δήθεν αντιφασιστικά μέτωπα με φθαρμένες δυνάμεις. Η μόνη απάντηση είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ και το οργανωμένο κίνημα με αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε χαλαρό γλέντι με την κουβέντα στα πηγαδάκια να «παίρνει φωτιά» για το πώς θα πάει πιο πλατιά το κάλεσμα αυτό σε περισσότερο κόσμο.