Τετάρτη 03/04/2019 - 14:44
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ

Ξεκινούν το ταξίδι τους από την Καλλιθέα στις 6 και 7 Απρίλη

Με πλούσιο πρόγραμμα ανοίγει η αυλαία των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απρίλη, στην Καλλιθέα.

Η πρώτη μέρα ξεκινά με τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στα γήπεδα Φορνέζη και Σαλαμίνος στην Καλλιθέα, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

Στις 5 μ.μ. γίνονται εκδηλώσεις στο Σχολικό Συγκρότημα «Ν. Μπελογιάννης» (10ο Γυμνάσιο - 4ο ΓΕΛ Καλλιθέας), με δραστηριότητες για τις νεότερες ηλικίες, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για μαθητές Γυμνασίου με θέμα «Μαθαίνω για τον φασισμό: Το μυστικό της 9ης Μάη» και ψηφιακή έκθεση για τη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στις 7 μ.μ. διοργανώνεται συζήτηση με θέμα «Το σχολείο που έχουμε ανάγκη» και στις 8 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση - επιδείξεις μοντέρνων χορών και πολεμικών τεχνών.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στην πλατεία Δαβάκη και ξεκινούν στις 8 μ.μ., με βράβευση της νικήτριας ομάδας του τουρνουά ποδοσφαίρου και συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα.

Στη συνέχεια θα μιλήσουν οι νέοι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Καλλιθέας, Χαρά Παπαδοπούλου, και στην Περιφέρεια Αττικής, Νάσος Μπούρδος. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με συναυλία με την Μιρέλλα Πάχου και τον Σπύρο Γραμμένο.

Και τις δύο μέρες θα λειτουργούν περίπτερα του ΕΣΥΝ και του Λαϊκού Φροντιστηρίου Καλλιθέας - Ταύρου - Ν. Σμύρνης και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».