Πέμπτη 11/04/2019 - 17:31
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία!

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων του νησιού να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές την Παρασκευή 12 Απρίλη ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Οι αλλαγές που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για το Λύκειο εναρμονίζονται με τη γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, που όλα τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήθηκε έχοντας στο επίκεντρο το γενικό μορφωτικό ρόλο του σχολείου. Η μετατροπή της Γ΄Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα εντείνει τη φροντιστηριακή εκπαίδευση με τους γονείς να πληρώνουν και πάλι αδρά την απαραίτητη προετοιμασία των παιδιών τους.

Εμείς θέλουμε ένα Λύκειο που θα είναι πλήρως αποδεσμευμένο από τις εξετάσεις και όχι οι εξετάσεις να καθορίζουν τα πάντα στο πρόγραμμα του σχολείου.

Παλεύουμε για ένα σχολείο ενιαίο που θα χωρά όλη τη γνώση και όλα τα παιδιά. Όπου θα έρχονται οι μαθητές σε επαφή με όλο τον πλούτο του ανθρώπινου πολιτισμού, θα χαίρονται την εφηβεία τους.

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από ένα σχολείο που θα διαμορφώνει ανθρώπους με γνώση των δικαιωμάτων τους, της ιστορίας του τόπου τους, να μη στέκονται αμήχανοι μπροστά στις εξελίξεις, αλλά να μπορούν να τις ερμηνεύουν, να συμβάλλουν στην αλλαγή του κόσμου.

Γι' αυτό δεν μένουμε άπραγοι. Αγωνιζόμαστε μαζί με τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους για να μπλοκάρουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Όλοι στην κινητοποίηση την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 11.00 στην πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο».