Σάββατο 20/04/2019 - 21:38
ΞΑΝΘΗ

Με επιτυχία το μαθητικό φεστιβάλ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Μάρτη το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Ξάνθη. Ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ, το πάρκο Μ. Αλεξάνδρου, ήταν στολισμένο από νωρίς με αντιφασιστικά Ταμπλό και έκθεση φωτογραφίας για το Φασισμό που δημιούργησαν μαθητές.

Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για το φασισμό και συζήτησαν με μέλη της ΚΝΕ για το νέο νομοσχέδιο που συζητιέται στη Βουλή τη Μ. Δευτέρα και το οποίο κάνει το Λύκειο χειρότερο, το μετατρέπει σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο όπως επίσης και για την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού και των μαθητών ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικών βάσεων στην περιοχή μας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε Τουρνουά Μπάσκετ με τίτλο « Μη μένεις θεατής - αγωνίσου…». Πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός τριπόντων και στο Τουρνουά που ακολούθησε νικήτρια ομάδα ήταν η ομάδα με το χιουμοριστικό όνομα «τυροπιτάκια» . Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και τουρνουά ποδοσφαίρου.

Στην κεντρική σκηνή πραγματοποιήθηκε hip - hop συναυλία με αντιφασιστικά τραγούδια όπου συνεπήρε όλους τους παρευρισκόμενους.