Κυριακή 21/04/2019 - 17:10
ΙΛΙΟΝ

Μουσική, θέατρο και πλούσια συζήτηση στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)

Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ίλιον έστησαν το Μαθητικό τους Φεστιβάλ μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Ιλίου, της Πετρούπολης, του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων. Ένα πορτρέτο του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη και μια ζωγραφιά του δολοφονημένου από τους ναζί χρυσαυγίτες, αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στόλιζαν τον χώρο. Κολάζ, εκθέσεις και συνθήματα οριοθετούσαν το Φεστιβάλ. Ανάμεσα σε αυτά ξεχώριζαν τα ταμπλό που οι μαθητές έφτιαξαν ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου και τα οποία καλούσαν στη μεγάλη μαθητική κινητοποίηση της Δευτέρας 22 Απρίλη. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ είχαν τη δική τους ξεχωριστή θέση και τη δική τους έκθεση, που με καυστικό χιούμορ κατήγγειλε την τραγική κατάσταση στα σχολεία τους. Ακόμη, στο χώρο του Φεστιβάλ βρισκόταν το παράρτημα Ιλίου του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε ο δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βαγγέλης Σίμος.

Την έναρξη του Φεστιβάλ σηματοδότησε ο χαιρετισμός του Γιώργου Ζόμπου, στελέχους της ΚΝΕ και μαθητή στο ΕΠΑΛ Ιλίου. Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από τη μαθητική θεατρική ομάδα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ. Το σενάριο ήταν βασισμένο στη δύσκολη καθημερινότητα των μαθητών, στο άγχος, στο τρέξιμο, στην έλλειψη ελεύθερου χρόνου... Οι ρόλοι ήταν βγαλμένοι από την πραγματικότητα, οι μαθητές - πρωταγωνιστές αναπαράστησαν ουσιαστικά τη ζωή τους, δίνοντας όμως και ένα μήνυμα στους συμμαθητές τους. Το ελπιδοφόρο μήνυμα ανυπακοής και αγώνα που δίνει η ΚΝΕ στα σχολεία, ενάντια στις κυβερνήσεις και την ΕΕ, που για χάρη των μεγαλοεπιχειρηματιών κάνουν δύσκολη τη ζωή των μαθητών και των γονιών τους. «Έχεις τα πινέλα, έχεις και τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα!». Με αυτό το τόσο μικρό σε έκταση, αλλά τόσο βαθύ σε νόημα απόσπασμα από τον Νίκο Καζαντζάκη έκλεισε το θεατρικό, συγκινώντας τους θεατές.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ (διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία της) και στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε για έναν σύντομο χαιρετισμό ο Χρήστος Κούκος, στέλεχος της ΚΝΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ιλίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με hip-hop live από τους Sad Weal και Fatty Beatz, οι οποίοι με δυνατούς ρυθμούς ξεσήκωσαν τους συμμαθητές τους. Στη συνέχεια, το μουσικό σχήμα του 3ου ΓΕΛ Πετρούπολης άλλαξε το κλίμα με έντεχνα τραγούδια και μελοποιημένη ποίηση. Ευχαρίστησαν την ΚΝΕ, λέγοντας ότι οι εκδηλώσεις της είναι βήμα για κάθε νέο που θέλει να εκφράσει τη δημιουργικότητά του. Μάλιστα, πριν κατέβουν από τη σκηνή, τραγούδησαν με υψωμένες τις γροθιές τον «Οδηγητή» του Κώστα Βάρναλη.

Το πρόγραμμα έκλεισε με τον ταλαντούχο νέο τραγουδιστή Παντελή Κυραμαργιό, ο οποίος με την κιθάρα και το μουσικό του σχήμα ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους με ωραίες έντεχνες και λαϊκές δημιουργίες. Ιδιαίτερη στιγμή του Φεστιβάλ ήταν όταν κάλεσε μαθητές να ανέβουν στη σκηνή και να τραγουδήσουν μαζί τα «Μαλαματένια Λόγια». Από το μουσικό του πρόγραμμα δεν έλειψαν και τα αντάρτικα τραγούδια, στο άκουσμα των οποίων οι παρευρισκόμενοι «απάντησαν» με συνθήματα για την 100χρονη Ιστορία του ΚΚΕ.

Η ομιλία της Κωνσταντίνας Τσιουπρά

«Φίλοι και φίλες,

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ για μια ακόμα χρονιά κάνουν το γύρο της Ελλάδας. Στέκονται σε κάθε πόλη της, σε κάθε γειτονιά της Αθήνας.

Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά για έναν θεσμό που οι ίδιοι οι μαθητές έχουν δημιουργήσει, έχουν καθιερώσει... για να συναντιούνται, να συζητάνε, να προβληματίζονται, να διεκδικούν, να διασκεδάζουν όλοι μαζί...

Για μια ακόμα χρονιά, οι μαθητές έχουν δώσει το δικό τους στίγμα! Έχουν μεταφέρει δυναμισμό, παλμό, αγωνιστική διάθεση! Έστειλαν για ακόμα μία χρονιά μήνυμα ανυπακοής, αντίστασης και διεκδίκησης σε όλους αυτούς που νόμιζαν ότι θα τους βάλουν στο χέρι πείθοντάς τους ότι όσα γίνονται είναι υπέρ τους, όπως κάνει η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της. Σε όλους αυτούς που πίστευαν ότι θα πιάσουν στον ύπνο τους μαθητές και τους γονείς τους, ότι δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις για το σχολείο που διαμορφώνουν.

Οι μαθητές διεκδικούν, όπως πρέπει να κάνει κάθε νέος άνθρωπος που αγωνιά για το μέλλον του! Φωνάζουν γιατί βλέπουν τις ανάγκες τους να πνίγονται στα όρια αυτού του σάπιου συστήματος! Τολμούν γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους! Αντέχουν γιατί ξέρουν ότι έχουν δύναμη, ότι μπορούν οι αγώνες τους να έχουν αποτέλεσμα! Και αυτό μπορεί να το καταφέρουν μαζί με το ΚΚΕ, με τη συλλογική δράση και διεκδίκηση, τον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχεια, πολέμους, φασισμό!

Σε αυτόν τον δρόμο χρειάζεται να συμπαρασύρετε περισσότερους! Χρειάζεται να πείσετε περισσότερους!

Για να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που θα κάψουμε αυτό το σενάριο και θα γράψουμε το δικό μας, όπως λέει και το φετινό σύνθημα των Μαθητικών μας Φεστιβάλ.

Σύντροφοι και φίλοι,

Αρκετοί από εσάς έχετε κουραστεί να ακούτε... “μην ασχολείσαι με αυτά, είναι για τους μεγαλύτερους” ή “είσαι μικρός για να κρίνεις”... Και το λένε πολλοί αυτό! Πολλές φορές το ακούτε από τους ίδιους σας τους συμμαθητές!

Ας σκεφτούμε λοιπόν...

-- από πότε η μικρή ηλικία εμποδίζει να βλέπουμε, να αντιλαμβανόμαστε το τι γίνεται γύρω μας, να σκεφτόμαστε πάνω σε αυτά;

-- το νεαρό της ηλικίας σας, ότι έχετε όλη τη ζωή μπροστά... το σκέφτεται η κυβέρνηση αυτή, οι προηγούμενες και οι επόμενες, όταν τσακίζουν τη ζωή και τα όνειρά σας;

Άλλωστε:

-- μαθητές αγωνιούν για το μέλλον τους, αγωνιούν για το αν η οικογένειά τους θα τα βγάλει πέρα

-- μαθητές συνεχίζουν και υποσιτίζονται επειδή η οικογένειά τους βρίσκεται στο όριο της φτώχειας

-- τα σχολεία και οι μαθητές που είναι μέσα σε αυτά, δεν ξεφεύγουν από το στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών πολέμων

-- ο Αϊλάν, το προσφυγόπουλο που ξέβρασαν τα κύματα πριν κάποια χρόνια, ήταν 3 χρονών!

Και επειδή η κυβέρνηση τα ξέρει όλα αυτά... Γι’ αυτό πάει στα κρυφά, μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα, να περάσει ένα ακόμα νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο χειρότερο! Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το νομοσχέδιο για σχολείο με περισσότερες εξετάσεις και λιγότερη γνώση για τους μαθητές, ανακοινώθηκε πρώτη φορά, τον Σεπτέμβρη του 2018, από τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Σήμερα, 6 μήνες αργότερα, δεν έχει ακόμα ψηφιστεί γιατί βρίσκουν εμπόδιο από όλους εσάς.

Όλο αυτό το διάστημα, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας κάνουν ότι δεν ακούνε τις φωνές των μαθητών, που αντιδρούν, που δεν το θέλουν. Το υπουργείο έχει αρνηθεί δύο φορές να συναντηθεί με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των μαθητών.

Άλλο είναι το ζήτημα λοιπόν! Ότι φοβούνται τους μαθητές, φοβούνται τους φοιτητές, φοβούνται τη νεολαία και το λαό!

Και τους προειδοποιούμε και από εδώ, από το Ίλιον... ότι θα χάσουν τον ύπνο τους για μια ακόμα φορά! Γιατί οι μαθητές δεν θα αφήσουν να περάσει και να εφαρμοστεί αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα! Τη Δευτέρα θα βουλιάξει η Αθήνα από τη φωνή των μαθητών που θα συναντηθούν στο Σύνταγμα να διαδηλώσουν!

Έχουμε ανάγκες και δικαιώματα και δεν τα ξεχνάμε! Τα διεκδικούμε! Και δεν σταματάμε αν δεν τα κατακτήσουμε! Γιατί, όπως λέει το σύνθημα που κυριαρχεί στις μαθητικές κινητοποιήσεις: «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά».

Από την αρχή της χρονιάς, χιλιάδες μαθητές, με μπροστάρηδες τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, μπήκαν μπροστά και οργάνωσαν την απάντηση των μαθητών ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Τα μέλη της ΚΝΕ μαζί με πρωτοπόρους αγωνιστές μαθητές έδωσαν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, έτσι ώστε τα μαθητικά συμβούλια να σταθούν αγωνιστικά απέναντι στο νομοσχέδιο, να οργανωθεί και να συντονιστεί ο αγώνας των μαθητών σε κάθε πόλη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Και σε αυτήν τη μαχητική, αγωνιστική στάση των μελών και φίλων της ΚΝΕ από κοινού με τους γονείς τους, τους αγωνιστές καθηγητές τους, οφείλεται το γεγονός ότι οι μαθητές δεν πιάστηκαν στον ύπνο. Φέτος πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες, οι πιο μαζικές μαθητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων και ας μην έγιναν πρώτο θέμα στα ΜΜΕ. Έγιναν καταλήψεις και πορείες σε εκατοντάδες σχολεία, σε δεκάδες πόλεις. Συζήτησαν και πήραν αγωνιστικές αποφάσεις εκατοντάδες 5μελή και 15μελή. Φτιάχτηκαν νέες Συντονιστικές Επιτροπές εκεί που δεν υπήρχαν, όπως και εδώ στο Ίλιον αλλά και στην Πετρούπολη.

Προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι το νομοσχέδιο είναι καλό... Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δηλαδή...

  • Αν το νομοσχέδιο είναι καλό, γιατί να οργανώσει τέτοια πλεκτάνη για να το καταθέσει στη Βουλή;
  • Αν το νομοσχέδιο είναι καλό, γιατί οι φροντιστηριάρχες πανηγυρίζουν την ίδια στιγμή που οι μαθητές είναι στους δρόμους;
  • Αν το νομοσχέδιο είναι καλό, γιατί έχουν οργανώσει ολόκληρη διαφημιστική εκστρατεία με την ευγενική χορηγία του υπ. Παιδείας και του υπουργού κ. Γαβρόγλου;

Και τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν και αυτά με την ουσία του νομοσχεδίου. ΝΔ, ΚΙΝΑΛ παρακολουθούν τα δικά τους νομοσχέδια να συμπληρώνονται... αυτά που ψηφίστηκαν όσο αυτοί ήταν στην κυβέρνηση. Η ΝΔ και η ΧΑ αναφέρουν ότι γίνεται «πολύ κακό για το τίποτα». Τίποτα χαρακτηρίζουν τη ζωή μας! Δεν μας κάνει και εντύπωση βέβαια! Όλοι μαζί κυνηγάνε το σχολείο στα ευρωπαϊκά πρότυπα και αυτό το σχολείο θα έρθει τώρα!

Οι μαθητές και η νεολαία δεν κλείνουμε τα μάτια σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σε όσα βλέπουμε γύρω μας να διαδραματίζονται. Μας απασχολεί γιατί οι γονείς μας δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, μας απασχολεί γιατί το μέλλον μας δεν προδιαγράφεται αισιόδοξο, μας απασχολεί το πρόβλημα των ναρκωτικών ή της εγκληματικότητας που βιώνουμε στις γειτονιές μας. Μας απασχολεί γιατί γίνονται πόλεμοι και βλέπουμε ουρές προσφύγων να μετακινούνται και να έρχονται και στη χώρα μας. Μας απασχολεί και θέλουμε να τσακίσουμε τον φασισμό, να διώξουμε τους φασίστες από κάθε γειτονιά και σχολείο.

Για όλα αυτά αγωνίζονται οι μαθητές! Και ο αγώνας αυτός θα γίνει πιο δυνατός αν χτυπήσει την πραγματική αιτία! Και αυτή είναι η κοινωνία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αυτός είναι ο καπιταλισμός! Η κοινωνία στην οποία για τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, συνολικά των αφεντικών, τσακίζουν τις δικές μας ανάγκες και όνειρα!

Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση στηρίζουν αυτό το σύστημα, γι’ αυτό και πρέπει να βρεθούν απέναντι στον αγώνα της διεκδίκησης! Γιατί, την ίδια στιγμή που ο υπουργός χαρακτηρίζει ουτοπία «ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει», θεωρεί ρεαλισμό η κυβέρνηση να δίνει δισεκατομμύρια για δαπάνες του ΝΑΤΟ, να χαρίζει λεφτά στους φαρμακοβιομήχανους! Την ίδια στιγμή που οι οικογένειές μας στενάζουν για να μπορέσουν να πληρώσουν όλα αυτά που τους ζητάει το κράτος με φόρους, τα φτωχαδάκια οι εφοπλιστές δέχτηκαν εθελοντική φορολόγηση 40 εκατ., λιγότερα από όσα παίρνουν από εμάς αναγκαστικά!

Φίλες και φίλοι,

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, ότι μπορεί να γίνει η "Ευρώπη των πολλών".

Αλήθεια, πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Γιατί η ΕΕ είναι φυλακή των λαών, αφού σε αυτή 120 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ζουν στα όρια της φτώχειας, 17 εκατομμύρια είναι άνεργοι, πάνω από 4 εκατομμύρια είναι άστεγοι.

Δεν είναι ελληνική ιδιομορφία να χρυσοπληρώνουν οι οικογένειες τη μόρφωση των παιδιών τους. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το κόστος που πληρώνουν οι οικογένειες για τη μόρφωση ανέρχεται περίπου στα 4,5 - 5 δισ. ευρώ το χρόνο: Γαλλία: 2,2 δισ., Γερμανία: 1,54 δισ., Ισπανία: 464 εκατομμύρια, Αγγλία: 6 δισ. Πάνω από το 10% των μαθητών εγκαταλείπουν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αυτή είναι η ΕΕ και μόνο προς το χειρότερο μπορεί να αλλάξει, όπως και το σύστημα που υπηρετεί.

Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση, από κοινού και οι καθηγητές της μέσα στα σχολεία, προσπαθούν να σπείρουν αυταπάτες, να μπερδέψουν, να σύρουν στην απογοήτευση. Βαφτίζουν προοδευτικό το να ζήσει η σημερινή νεολαία χειρότερα από τους γονείς της: Τα μνημόνια διαρκείας, τα ψίχουλα που μπορεί να μας πετάξουν, τις πολεμικές επεμβάσεις και το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.

Το πραγματικά προοδευτικό όμως είναι να έχουμε ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, να έχουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, να μην έχουμε μπροστά μας ένα μέλλον γεμάτο άγχος και ανασφάλεια, να μπορούμε να σπουδάσουμε πάνω στο αντικείμενο που θα επιλέξουμε, να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, να έχουμε πρόσβαση δωρεάν στον αθλητισμό και πολιτισμό, να μπορούμε να αναπτύσσουμε τα ενδιαφέροντά μας!

Γι' αυτά όμως κανείς δεν μιλάει πλην ΚΚΕ! Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, που εκεί το πραγματικά προοδευτικό θα αποτελεί το μοναδικά εφικτό!

Τώρα έχει βρει και ένα ακόμα παραμύθι η κυβέρνηση για να προβάλλει τον προοδευτικό της χαρακτήρα! Ότι παλεύει ενάντια στον φασισμό!

Είναι απορίας άξιο μπορεί να πει κανείς...

  • Πώς πολεμάει ενάντια στη ΧΑ, όταν επί 4 χρόνια συγκυβερνούσε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ;
  • Πώς παλεύει ενάντια στον φασισμό, όταν η δίκη της ΧΑ έχει καθυστερήσει 4 ολόκληρα χρόνια;
  • Πώς παλεύει ενάντια στον φασισμό όταν σφιχταγκαλιάζεται όπου βρεθεί με τους φασίστες και τους υποστηρικτές τους. Πρόσφατα είδαμε και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φωτογραφία του Κουρουμπλή με τον φασίστα μητροπολίτη Αμβρόσιο, που δήλωνε "καλύτερα ναζιστής και φασίστας"!
  • Πώς πολεμάει ενάντια στη ΧΑ, όταν διατηρεί Μόριες στην Ελλάδα, στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες δηλαδή. Όταν είναι με αυτούς που κάνουν πολέμους και δημιουργούν τεράστιες ουρές προσφύγων;
  • Πώς χτυπάει τον φασισμό, όταν είναι με την ΕΕ; Γιατί η ΕΕ είναι που απαγορεύει Κομμουνιστικά Κόμματα και σύμβολα, την ίδια στιγμή που προσφέρει τιμές στους ναζιστές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι αυτή που έχει κάνει επίσημη θεωρία της την εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού. Είναι αυτή που προσπαθεί να διαγράψει από τη μνήμη των λαών της Ευρώπης τη μεγαλύτερη νίκη των λαών ενάντια στον φασισμό, τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη!
  • Πώς χτυπάει τον φασισμό όταν υπερασπίζεται το σύστημα που τον θρέφει;

Και όλα αυτά είναι ακόμα πιο προκλητικά να τα λένε στους μαθητές, όταν πριν από λίγες βδομάδες κόψανε τον βήχα στους φασίστες της ΧΑ που προσπάθησαν να σηκώσουν κεφάλι στα σχολεία και να πνίξουν με το ρατσιστικό τους δηλητήριο τους μαθητές με αφορμή το Μακεδονικό. Γιατί οι μαθητές συγκρούστηκαν με τα σχέδια της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ για να φέρει τη συμφωνία αυτή.

Σύντροφοι και φίλοι,

Μπορεί πολλοί να αναρωτιέστε… «Μπορούμε να πετύχουμε κάτι;».

Η ίδια σας η πείρα λέει ότι ο αγώνας μας μπορεί να πιέσει, να φέρει κάποια αποτελέσματα. Δυο και τρεις φορές το σκέφτηκαν για να καταθέσουν τώρα το νομοσχέδιο. Την «τράπεζα θεμάτων» οι μαθητικοί αγώνες ανάγκασαν την κυβέρνηση να την πάρει πίσω. Αλλά και όχι μόνο στα σχολεία… Στους χώρους δουλειάς, εκεί που οι κομμουνιστές είναι πιο δυνατοί, ύστερα από αγώνες κατάφεραν να πετύχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, να υπογραφούν ΣΣΕ.

Από την άλλη, η ίδια σας η πείρα αποτυπώνει πώς πρέπει να γίνουμε πιο πολλοί, πιο δυναμικοί, πιο ισχυροί. Πώς θα γίνει αυτό; Όταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μαζί και με τους γονείς και τους πρωτοπόρους καθηγητές, για να είμαστε και πιο πολλοί, παλέψουμε για να χτυπήσουμε αυτούς που πραγματικά φταίνε γι' αυτήν την κατάσταση.

Δεν φταίει ούτε η κακιά μας η μοίρα για αυτά που βιώνουμε, ούτε μια λανθασμένη πολιτική!

Η ζωή και το μέλλον των μαθητών δεν χωράει στα όρια αυτού του σάπιου συστήματος και ήρθε η ώρα να γράψουν το δικό τους σενάριο, με ισχυρό ΚΚΕ!

Οι μαθητές, αυτά που ζουν, σκέφτονται και ονειρεύονται, πρέπει να τα κάνουν κριτήριο και να απαντήσουν και με την ψήφο τους στις εκλογές του επόμενου μήνα! Το προεκλογικό τρικ του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο στα 17 να το βρουν απέναντί τους!

Δεν πρέπει η επόμενη μέρα των εκλογών να είναι μία από τα ίδια… αυτά τα αποτελέσματα ζούμε σήμερα!

Γιατί θα είναι μεγάλο χαστούκι για το σύστημα, την ΕΕ, την κυβέρνηση, το υπουργείο, οι 500.000 νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στη σημερινή κατάσταση, να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων, της φτώχειας, των πολέμων, του φασισμού. Και αυτό το ΟΧΙ μπορούν να το πουν με ένα ισχυρό ΚΚΕ!

Γιατί μόνο η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί περισσότερους αγώνες την επόμενη μέρα των εκλογών!

Γιατί το ΚΚΕ, τα μέλη της ΚΝΕ, είναι μπροστά σε κάθε μάχη που αφορά τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας. Μαζί ήμασταν στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, μαζί θα είμαστε και στους επόμενους!

Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ είναι αυτά που σε κάθε χώρο προσπαθούν να ενημερώσουν, να οργανώσουν τη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη. Είναι αυτά που μαζί με άλλους πρωτοπόρους μαθητές βγήκαν μπροστά ώστε να μην πιάσει το υπουργείο στον ύπνο τους μαθητές.

Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ πρωτοστάτησαν ώστε να μην μπορέσει να σταθεί πουθενά φασίστας. Γι’ αυτό πρέπει το ΚΚΕ να είναι στην τρίτη θέση και όχι η ΧΑ ή κάποιο άλλο κόμμα!

Γιατί μόνο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν σταθερό μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, όπως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που νομιμοποιεί την κάνναβη, θέλοντας να κοιμίσει το μυαλό των νέων!

Γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν ενάντια σε αυτό το σύστημα, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Γιατί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει τη μεγαλύτερη απάντηση, εκδίκηση απέναντι σε όλους αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή!

Δεν "είναι όλοι ίδιοι", λοιπόν, όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν!

Και όποιος μαθητής έχει αγανακτήσει, έχει απογοητευτεί από αυτήν την κατάσταση, έχει κάθε λόγο για να το κάνει αυτό! Όμως την αγανάκτηση και την οργή πρέπει να την κάνει δύναμη αγώνα και αυτό θα γίνει με ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές!

Από αυτόν τον αγώνα κανείς δεν πρέπει να λείπει! Καμία ψήφο δεν μπορούμε να τους χαρίσουμε. Γι' αυτό και κανένας δεν πρέπει να απέχει και από αυτήν τη μάχη!

Σας καλούμε να στηρίξετε παντού το ΚΚΕ, γιατί θα το βρείτε μαζί σας, μπροστάρη στους αγώνες σας, στη συλλογική αλλά και ατομική σας προσπάθεια για να προχωρήσει ο καθένας και η καθεμιά στη ζωή του. Εκεί θα βρείτε την επόμενη μέρα των εκλογών την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, την ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Αττικής και στους δήμους.

Διαλέγουμε και δυναμώνουμε αυτόν που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα της νεολαίας, αυτόν που θα αντιστέκεται και θα δυναμώνει τον αγώνα και την πραγματική ελπίδα της ανατροπής.

Καλή δύναμη!».