Δευτέρα 13/05/2019 - 13:06
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με μαζική συμμετοχή οι εκδηλώσεις στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μάη στο 2ο ΕΠΑΛ το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Χαλκίδα. Δεκάδες μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης έδωσαν το «παρών» από νωρίς το απόγευμα στο χώρο του Φεστιβάλ για να συμμετάσχουν σε όλες τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που τους είχαν ετοιμάσει τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ.

Το 2ο ΕΠΑΛ μεταμορφώθηκε σε έναν όμορφο πολυχώρο όπου παράλληλα λειτουργούσαν πολλές, όμορφες δραστηριότητες.

Το ενδιαφέρον των μαθητών κέντρισε η συζήτηση με την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και υποψήφια ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ. Οι μαθητές συζήτησαν για την κατάσταση και τα προβλήματα στο σχολείο και στη ζωή τους, αναδείχτηκαν οι ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεων για αυτή την κατάσταση και συζήτησαν για το πώς μπορεί να αλλάξει, πώς θα ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας. Στη συζήτηση έντονος ήταν ο προβληματισμός για το τι μπορεί να κάνει ο κάθε μαθητής σήμερα για να δυναμώσει το ΚΚΕ που μάχεται για το δίκιο, που αγωνίζεται για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και δόθηκε ένα μήνυμα σε όλους τους μαθητές που ψηφίζουν φέτος ώστε η ψήφος τους να είναι διεκδικητική, ανυπότακτη. Αυτό σημαίνει η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και τις Περιφέρειες.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι μαθητές έφτιαχναν τις ομάδες τους και επισκέπτονταν τις «γωνιές» που είχαν διαμορφωθεί στο προαύλιο και στις αίθουσες του σχολείου, όπως ήταν το επιτραπέζιο παιχνίδι για το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΕ, τα θεματικά ταμπλό, το escape room με θέμα ενάντια στα ναρκωτικά που ενθουσίασε τις ομάδες που συμμετείχαν κλπ. Ξεχωριστή αίθουσα είχε η ομάδα του «Κόκκινου Αερόστατου» στην οποία έπαιξαν παιχνίδι ρόλων, το οποίο ανέπτυσσε τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Παράλληλα οι μαθητές παρακολούθησαν πείραμα Φυσικής με τίτλο «Από το Θαλή στη… ΔΕΗ» όπου οι μαθητές συζήτησαν για την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού και την τεράστια ώθηση που έχει δώσει στην ανάπτυξη του πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ξεχωριστή στιγμή στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ήταν η προβολή του βίντεο της ομάδας των Ψαχνών με θέμα τις αλλαγές στο Λύκειο με το νέο νομοσχέδιο του Γαβρόγλου. Οι μαθητές μέσα από μια …διαφορετική «συνέντευξη» στον υπουργό Παιδείας ανέδειξαν με σατιρικό τρόπο τι δεν τους αρέσει στο νομοσχέδιο, γιατί θα γίνει ακόμα πιο εξοντωτικό το Λύκειο για τους μαθητές, αλλά και για την τσέπη των γονιών τους. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα με μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης.