Δευτέρα 20/05/2019 - 14:44

Από το Βόλο και την Καρδίτσα «πέρασαν» τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)

Από το Φεστιβάλ της Καρδίτσας
Από το Φεστιβάλ της Καρδίτσας

Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ με πολλές νεανικές ψήφους, ιδιαίτερα μαθητών της Β’ και Γ’ Λυκείου, έστειλαν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε Βόλο και Καρδίτσα.

Στο Βόλο

Το Μαθητικό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μάη στην παραλία της πόλης. Τα ταμπλό, η έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής», τα υλικά της ΚΝΕ βοηθούσαν στον προβληματισμό και τη συζήτηση, ενώ την προσοχή τράβηξε η γωνιά ενάντια στον πόλεμο. Εκεί μικροί και μεγάλοι φίλοι της ΚΝΕ ζωγράφιζαν και δημιουργούσαν ενάντια στο φασισμό, τη φτώχεια, τον πόλεμο που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα αναδεικνύοντας και τις ευθύνες της ΕΕ. Το escape room ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά για μαθητές Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου, δίπλα από το χώρο του Μαθητικού Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα της σκηνής άνοιξε η Γεωργία Χατζημπαλάση, μέλος του ΤΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Ακολούθησε προβολή βίντεο της ΚΝΕ, ενώ στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε ο «Lunatic» από το 5ο ΓΕΛ Βόλου που με δικά του hip-hop κομμάτια ξεσήκωσε τους νέους που είχαν πάρει θέση μπροστά στην εξέδρα. Τη σκυτάλη πήρανε οι «Φρανκ», «Retro» από τους «Rebellion Conexion», «Ghetto Rock» και «Black Mustard» που έδωσαν το δικό τους αγωνιστικό μουσικό στίγμα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Τριαντάφυλλος Ευγενικός, μαθητής από το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και μέλος της ΚΝΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Στέφανος Κότο, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πρωτοετής φοιτητής στην Ιατρική του ΑΠΘ και πρώην πρόεδρος του 15μελούς του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου.

Το Φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία από τα συγκροτήματα «Εναλλασσόμενο Ρεύμα» και «Κινούμενα Σχέδια», ενώ στην οθόνη προβάλλονταν συνεχώς βίντεο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στην Καρδίτσα

Στην πλατεία Πλαστήρα, δίπλα από το Παυσίλυπο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μάη το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μέσα από συζητήσεις, τα ταμπλό, τα όμορφα συνθήματα που κοσμούσαν το χώρο. Υπήρχε χώρος όπου μαθητές μικρότερων ηλικιών ζωγράφιζαν, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

Το πρόγραμμα της σκηνής άνοιξε με καλωσόρισμα από την Ειρήνη Παπαδημητρίου, μαθήτρια ΕΠΑΛ και ακολούθησε προβολή βίντεο της ΚΝΕ. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Καραμαγκιόλας, γραμματέας του ΤΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από τα ηχεία του Φεστιβάλ ακούστηκε «Συνδεόμαστε τώρα με τον τελικό του διαγωνισμού της Eurovision στο Ισραήλ όπου έχουμε σημαντικές εξελίξεις στις βαθμολογίες». Στην οθόνη του Φεστιβάλ έπαιξε το σατιρικό βίντεο της ΚΝΕ «Από ποιους παίρνει 12άρι ο Τσίπρας στη Eurovision…». Ακολούθησε αφιέρωμα ενάντια στον πόλεμο με ζωντανή μουσική και αφήγηση από μαθητές.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Μαρία Σκούφη, εκπαιδευτικός, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με συναυλίες από τους «Side Effect» και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.