Πέμπτη 13/06/2019 - 08:30
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αλληλεγγύη στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής που κινδυνεύουν με ανεργία λόγω …παραβόλου!

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 2 μ.μ. στο Υπ. Παιδείας

Τον κίνδυνο πολλοί αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής να μείνουν άνεργοι λόγω …παραβόλου, επισημαίνουν σύλλογοι εκπαιδευτικών, απαιτώντας να παρέμβει τώρα το υπουργείο Παιδείας και καλώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας σήμερα Πέμπτη 13 Ιούνη στις 2 μ.μ.

Όπως αναφέρουν, αυτές τις μέρες, πολλοί αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής διαπιστώνουν ότι κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον νέο πίνακα! Ενώ κατέθεσαν κανονικά και εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24 Μάη, όπως προβλεπόταν από τη συγκεκριμένη προκήρυξη, δεν πλήρωσαν το παράβολο αυτό ως την ημερομηνία αυτή, γιατί, όταν το εξέδιδαν, το σύστημα τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του ως και 1,5 μήνα!

Επειδή ο πίνακας είναι ενιαίος, τυχόν αποκλεισμός τους απ’ αυτόν, τους αποκλείει τόσο από τη διεκδίκηση μονιμοποίησης όσο και από τη δυνατότητα να δουλέψουν ακόμα και ως αναπληρωτές, που σημαίνει ότι τους οδηγεί σε σίγουρη ανεργία για τρία χρόνια.

Με ανακοινώσεις τους οι ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», «Ο Σωκράτης» και «Γ. Σεφέρης» ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να παρέμβει, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας εκπαιδευτικός που κατέθεσε κανονικά τα δικαιολογητικά του για τον λόγο αυτό και -σε κάθε περίπτωση- να δοθεί σε όλους τους συναδέλφους χρονικό περιθώριο να προβούν στην πληρωμή του, αν δεν ισχύει το προβλεπόμενο περιθώριο που λέει το σύστημα.