Τρίτη 11/06/2019 - 19:53
ΒΟΛΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του υπουργού Παιδείας και του τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με κινητοποίηση στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, υποδέχτηκαν τον υπουργό Παιδείας και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωπονίας, Χωροταξίας, Παιδαγωγικού Ειδικής Αγωγής, μαζί με το Σωματείο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Μαγνησίας. Αφορμή στάθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για «το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου».

Εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας, ο Γιάννης Μπράτσος τόνισε πως «η ψήφιση του νόμου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας ήταν αποτέλεσμα της προώθησης της πολιτικής που στόχο έχει την παραπέρα ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων, το μεγαλύτερο δέσιμο του ιδρύματος με τους επιχειρηματικούς ομίλους, το χτύπημα στα πτυχία και στο δικαίωμα στη μόρφωση. Οι φοιτητές παλεύουν ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ, ενάντια στα νομοσχέδια που τσακίζουν τις ζωές τους και κατηγοριοποιούν τα πτυχία». «Οι προτεραιότητες των κυβερνήσεων διαχρονικά, σε σχέση με τους φοιτητές και τις ανάγκες τους φαίνονται ανάγλυφα στο γεγονός ότι στο ΠΘ υπάρχουν μόλις 40 κλίνες στην πόλη του Βόλου για 10.000 φοιτητές, αλλά και στα απαράδεκτα όρια στη σίτιση, που δικαίωμα για δωρεάν σίτιση έχει μόνο το 10% των φοιτητών».

Από την πλευρά των εργαζομένων και των καθαριστών, η Μαρία Πλαγερά, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, στηλίτευσε την «κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην απαίτηση για μόνιμη και σταθερά εργασία, αφού με όποια κυβέρνηση, πάντα ερχόμασταν μπροστά στο σχέδιο να μπουν εργολάβοι στο ίδρυμα και να απολυθούμε». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα σε σχολεία και σε πανεπιστήμια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά». Ακόμα, αναφέρθηκε και στις απολύσεις που έγιναν στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, μετά από τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ και τόνισε πως το σωματείο θα είναι σε ετοιμότητα να διεκδικήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, απέναντι σε εργολάβους στην καθαριότητα και στη φύλαξη.