Σάββατο 22/06/2019 - 18:24
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΑΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση - συζήτηση για τα ναρκωτικά στον Κορυδαλλό (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιούνη η εκδήλωση-συζήτηση ενάντια στα ναρκωτικά, με θέμα «Δεν είναι ευκαιρία να ψάχνεις τη φυγή. Σκέψου, ονειρέψου, πάλεψε για ολόκληρη ζωή», που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Βάσης Νίκαιας - Ρέντη και Κορυδαλλού της ΚΝΕ στην πλατεία Μέμου, στον Κορυδαλλό.

Στην εκδήλωση-συζήτηση παραβρέθηκε και συμμετείχε η Ιλιάνα Ναζεντιάδου, μέλος του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Στην εισηγητική της ομιλία αναφέρθηκε στην αύξηση του ποσοστού της χρήσης ναρκωτικών ουσιών από τους νέους και στις επιπτώσεις που μπορούν αυτές να επιφέρουν στην ανθρώπινη ζωή.

Στάθηκε κυρίως στη χρήση της κάνναβης και στις ιδιαίτερα βλαβερές της ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό και την ανθρώπινη ψυχική υγεία. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης σε άλλες χώρες. Ότι η πείρα από τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης δείχνει πως έχει αυξηθεί η χρήση των ναρκωτικών και ανοίγει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών για ψυχαγωγική χρήση, εφόσον επιτρέπεται ακόμα και να αυτοκαλλιεργείται.

Επίσης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους χώρους επιτρεπόμενης χρήσης και στη διεθνή πείρα που υπάρχει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πως αυτοί οι χώροι ουσιαστικά δίνουν το ελεύθερο σε χρήστες να κάνουν χρήση ναρκωτικών σε ένα συγκεκριμένο χώρο με ειδικούς που θα προσέχουν απλά να μην πάθουν overdose, χωρίς να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των ναρκωτικών στην πραγματικότητα.

Τέλος, καθ’ όλη την ομιλία της, μέσα από διεθνή παραδείγματα, τόνισε πως τα ναρκωτικά μόνο το κεφάλαιο και την κερδοφορία του ωφελούν και σε καμία περίπτωση την εργατική τάξη και τους αγώνες της. Αντιθέτως αμβλύνει τις άμυνές της και θολώνει το μυαλό και την κρίση της.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια μικρή συζήτηση ανάμεσα στην ομιλήτρια και το κοινό. Οι ερωτήσεις που απασχόλησαν κυρίως ήταν η σύγχυση που γίνεται πολλές φορές ανάμεσα στον εθισμό στο τσιγάρο και το αλκοόλ και στον εθισμό στα ναρκωτικά. Η απάντηση που δόθηκε είναι πως πρώτα και κύρια κανένας εθισμός δεν είναι πρέπει να προωθείται και όντως το πρόβλημα του αλκοολισμού απασχολεί και παρατηρείται και συσχέτιση με εθισμό στα ναρκωτικά. Παρ' όλα αυτά, το βασικό πρόβλημα που παρατηρείται με τον εθισμό στα ναρκωτικά και αποτελεί και τη διαχωριστική γραμμή είναι πως ο χρήστης αποκόβεται από το κοινωνικό σύνολο, δεν έχει παρέες, δεν κάνει κάτι δημιουργικό.

Το πλούσιο πρόγραμμα των Οργανώσεων Βάσης Νίκαιας - Ρέντη και Κορυδαλλού της ΚΝΕ θα συνεχιστούν στην πλατεία Μέμου μέχρι και τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για όλους τους νέους, ώστε και στις βουλευτικές εκλογές η ψήφος να είναι για άλλη μια φορά κόκκινη και αγωνιστική, για να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στη Βουλή, για να ισχυροποιηθεί η φωνή του λαού.

Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιούνη, 19.00-22.00:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών: Escape Room

Τρίτη 2 Ιούλη, 21.00:

Συζητάμε: «Πάλεψε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά» με την Σωτηρία Αγγελινιάδη, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ και υποψήφια βουλευτή Β' Πειραιά

Παρασκευή 5 Ιούλη, 21.00:

Cocktail party