Τετάρτη 10/07/2019 - 15:48
28ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

Παιχνίδι γρίφων για μαθητές

Από παιχνίδι χαμένου θησαυρού σε προηγούμενο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ
Από παιχνίδι χαμένου θησαυρού σε προηγούμενο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

«Σας συγχαίρω για τη λαμπρή νίκη σας (...). Γράψατε σήμερα μια από τις λαμπρότερες σελίδες του λαϊκού απελευθερωτικού μας αγώνα. Κρατήστε τώρα γερά το Καρπενήσι! (....) Με τέτοια χτυπήματα (...) ανοίγετε το δρόμο της αποφασιστικής νίκης».

Ποιος στέλνει αυτό το τηλεγράφημα; Με ποια ημερομηνία; Σε ποιους απευθύνεται; Τι έγινε στο Καρπενήσι;

Ένα διαφορετικό παιχνίδι γρίφων και αποστολών περιμένει και φέτος τους μαθητές κατασκηνωτές του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στο Καρπενήσι! «Καταρρίψαμε - Συνεχίζουμε!» είναι ο τίτλος του παιχνιδιού που έχει ετοιμάσει η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία σημειώνει αναλυτικά για το παιχνίδι και τους στόχους του:

«Ένα παιχνίδι για να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με την Ιστορία του τόπου που φιλοξενεί το Διήμερο της Οργάνωσής μας, να γνωρίσουν άγνωστες πλευρές της Ιστορίας του Κόμματός μας, του λαϊκού κινήματος. Να μάθουν τους πολιτικούς μας προγόνους, την ιστορία του Άρη, του καπετάν Διαμαντή και του καπετάν Γιώτη, των υπόλοιπων ανταρτών, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, αργότερα του ΔΣΕ.

Φέτος, το παιχνίδι "δυσκολεύει"... Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος έχουν ως βασικό βοηθό μόνο τον φάκελο που θα παραλάβουν στην έναρξη του παιχνιδιού... Παρατηρητικότητα, εγρήγορση, συνεργατικότητα, φαντασία αλλά και πολύ τρέξιμο θεωρούνται απαραίτητα!

Φτιάχνουμε τις ομάδες μας, λοιπόν! Δηλώνουμε συμμετοχή στις Οργανώσεις μας! Τιμάμε την Οργάνωση και την ΟΒ μας με τη νίκη μας!

Ραντεβού στο Διήμερο!

ΥΓ. Στο παραπάνω κείμενο μπορεί να "κρύβεται" μια σημαντική λεπτομέρεια του παιχνιδιού. Βρες την και έλα προετοιμασμένος!», καταλήγει η Μαθητική Επιτροπή, απευθυνόμενη σε κάθε μαθητή που θα συμμετάσχει στο φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο.