Πέμπτη 11/07/2019 - 21:35
28ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

Έτοιμη να δεχτεί τους χιλιάδες νέους η κατασκήνωση στο Πάρκο Κεφαλόβρυσου (ΦΩΤΟ)

Έτοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες νέους και νέες, μέλη και φίλους της ΚΝΕ, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, είναι η κατασκήνωση του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

Μέλη της ΚΝΕ, ολοκληρώνουν τις τελευταίες εργασίες στο Πάρκο Κεφαλόβρυσου, στο Καρπενήσι, προκειμένου οι κατασκηνωτές -οι πρώτοι αναμένονται ήδη από το πρωί της Παρασκευής- να έρθουν σε επαφή με την πλούσια και ιδιαίτερη ιστορία του τόπου: Μια ιστορία που μετράει από την εποχή της Επανάστασης του '21, ενώ λαμπρές σελίδες γράφονται στα βουνά του τη δεκαετία του '40. Εκεί δρουν οι πρώτες ανταρτοομάδες την περίοδο της Κατοχής, καθώς και ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης. Εκεί είχε την έδρα του το Εθνικό Συμβούλιο της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), της Κυβέρνησης του Βουνού. Και αργότερα δρα ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ) με τον καπετάν Γιώτη (Χαρίλαος Φλωράκης) και τον καπετάν Διαμαντή (Γιάννης Αλεξάνδρου), Διοικητές της 1ης και της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ αντίστοιχα, που τον Γενάρη του 1949 καταλαμβάνουν το Καρπενήσι.

Μέσα από το πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα, οι νέοι που συμμετέχουν στο Διήμερο θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για όλα αυτά πατώντας στους ίδιους δρόμους και τα ίδια μονοπάτια, να συζητήσουν αναλυτικά για τα πολύτιμα συμπεράσματα που προκύπτουν για τη δράση τους στο σήμερα. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 13 Ιούλη, στην πλατεία του Καρπενησίου, με ομιλητές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Νίκο Αμπατιέλο, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.