Πέμπτη 08/08/2019 - 22:48
ΘΑΣΟΣ

Με επιτυχία οι Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε Καλλιράχη και Μαριές (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, μπροστά στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», σε Καλλιράχη και Μαριές Θάσου, με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα", το σοσιαλισμό».

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στην Καλλιράχη, η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από την Αλεξάνδρα Χριστοδουλέα, στέλεχος του ΚΚΕ και ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι. Από την άλλη, την Τρίτη 6 Αυγούστου στις Μαριές, η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Διονύση Κλάδη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και ακολούθησε γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με λαϊκούς και αντάρτικους σκοπούς.

Το ραντεβού ανανεώνεται για την Κυριακή 11 Αυγούστου στα Λιμενάρια Θάσου, όπου τοπική λαϊκή ορχήστρα θα ανοίξει την εκδήλωση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής θα είναι ο κεντρικός ομιλητής, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από τους Στάθη Δρογώση, Μανώλη Φάμελλο και Βαγγέλη Μαρκαντώνη. Οι τρεις καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν και αφιέρωμα με αντιφασιστικά, εργατικά και αντιπολεμικά τραγούδια από όλο τον κόσμο, με τίτλο: «Ψωμί και Τριαντάφυλλα».