Δευτέρα 09/09/2019 - 16:22
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Άρτα (ΦΩΤΟ)

Για άλλη μια χρονιά ο λαός και η νεολαία της Άρτας αγκάλιασαν το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που είχε μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη το φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του με χαιρετισμό από τη Κωνσταντίνα Τζιφρή, γραμματέα της ΤΟ Άρτας της ΚΝΕ, ενώ το μουσικό πρόγραμμα άνοιξαν ο Απόστολος Τζοβάρας και η Λαμπρινή Λάμπρου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με stand up comedy. Τη σκυτάλη πήρε ο Μίλτος Πασχαλίδης με το συγκρότημά του, που με δικές του αγαπημένες επιτυχίες, καθώς και τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου και του Άλκη Αλκαίου συγκίνησε το κοινό του Φεστιβάλ. Την βραδιά έκλεισε ο Πάνος Τσίτσικας και το συγκρότημά του με αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα.

Το Σάββατο, δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, στο μαθητικό στέκι πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον Γιώργο Πρέντζα, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ, με θέμα: «Ψάξε την πραγματική ουσία… Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά».

Ακολούθησε πρόγραμμα από το μαθητικό συγκρότημα «Δικριάν». Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μεγάλο λαϊκό γλέντι από τους «Χαγιάλ», με ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη στη Μικρά Ασία, που ξεσήκωσε όλο τον κόσμο με χορό και τραγούδι μέχρι τα ξημερώματα.