Τρίτη 10/09/2019 - 15:08
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Με επιτυχία η «στάση» στο Αλιβέρι (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία «πέρασε» το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» από το Αλιβέρι την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη.

Μαθητές, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι εργαζόμενοι του Αλιβερίου έδωσαν το «παρών» στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με σύντομο αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από τον Κώστα Σταματόπουλο.

Στη συνέχεια, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Μάκης Μακρής, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας και μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στα σχέδια κυβέρνησης για να βάλει στο «γύψο» τα συνδικάτα, τόνισε: «Δίνουμε με πείσμα και πάθος τη μάχη για την οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, για να ανέβει το επίπεδο των διεκδικήσεων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στα μουλωχτά τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Στόχος τους είναι να χτυπήσουν την ενότητα της εργατικής τάξης που μπορεί να εξασφαλίζεται στο βαθμό που οι εργαζόμενοι συλλογικά συζητούν, δρουν, διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Τώρα είναι ώρα να σημάνει συναγερμός! Ο έλεγχος κράτους και εργοδοτών και το φακέλωμα στα συνδικάτα δεν θα περάσουν! Είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα τους, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς! Οργανώνουμε άμεσα την ενημέρωση σωματείων και εργαζομένων με όλους τους τρόπους. Με ανοιχτές συνεδριάσεις ΔΣ, με συσκέψεις, με Γενικές Συνελεύσεις, με περιοδείες σε χώρους δουλειάς!».

Ο Μ. Μακρής κλείνοντας την ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα: «Πιο αποφασιστικά να συμπορευθείτε με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην καθημερινή πάλη, να έχει ο καθένας τη δική του συμβολή για να φτάσει πιο πλατιά η ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ που αποτελεί μονόδρομο στα βάσανα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Να γίνει πράξη το σύνθημα του 45ου Φεστιβάλ "Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα… τον σοσιαλισμό"».

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναυλία από τους «Κοινούς Θνητούς» και λαϊκό γλέντι με το σχήμα των Κώστα Σταυρόπουλου και Βαγγέλη Μουτσάτσου που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο χώρο λειτουργούσε Παιδότοπος για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών επισκεπτών του Φεστιβάλ όπου προμηθεύτηκαν και το νέο τεύχος του «Κόκκινου Αερόστατου». Επίσης, υπήρχε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ κορυφώνονται στην Εύβοια το ερχόμενο Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, στη Χαλκίδα, στο πάρκο Δέλτα με ομιλία από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και λαϊκό γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο.