Τρίτη 10/09/2019 - 18:43
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

«Πέρασε» και από το Κιλκίς το βράδυ της Δευτέρας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη ένα ακόμα Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Κιλκίς, στο χώρο του Πάρκου - Κήπου, με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… Θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα… Τον Σοσιαλισμό».

Πλήθος κόσμου, εργαζόμενων, νέων από λαϊκές οικογένειες, μαθητών και φοιτητών, έδωσαν το «παρών» στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πόλη μετά τις εκλογές, εκφράζοντας την ανάγκη ο λαός του Κιλκίς να συστρατευθεί δίπλα στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που παλεύει για τις λαϊκές ανάγκες μέσα και έξω από τη Βουλή, να οργανώσει την πάλη του όχι μόνο μπροστά στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά διεκδικώντας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Αυτό ήταν εξάλλου και το περιεχόμενο της ομιλίας που πραγματοποίησε ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέσα από παραδείγματα, και από το Νομό Κιλκίς, αναφέρθηκε στο πλαστό σύνθημα της κυβέρνησης για «ανάπτυξη για όλους», το οποίο αποτελεί συνέχεια της «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ. Εξήγησε ότι η ανάπτυξη και τα οφέλη θα είναι μόνο για τους βιομήχανους και το μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής, ενώ ο λαός και η νεολαία θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα σπασμένα.

Τόνισε πως ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει υψηλούς φόρους, να μην τα βγάζει πέρα με τους χαμηλούς μισθούς και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, να βιώνει την ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους εργασίας, να δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στα έξοδα για το ρεύμα, το νερό, τα καύσιμα κτλ, ενώ θα συνεχίσει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την Υγεία του και την Παιδεία των παιδιών του.

Κάλεσε, τέλος, τη νεολαία του Κιλκίς, να δυναμώσει τη φωνή της και τις διεκδικήσεις της, να αποτελέσει τη δύναμη ανατροπής μαζί με τους εργαζόμενους του Νομού, στο πλάι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Όσοι και όσες βρέθηκαν στο χώρο του Φεστιβάλ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Έκθεση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και στην Προσφυγιά, η οποία περιλάμβανε κείμενα, φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής. Αλλά και ο χώρος του Παιδότοπου παρέμεινε γεμάτος καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, με τα παιδιά να διασκεδάζουν με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Τέλος, το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με stand up comedy, με ροκ-έντεχνο και λαϊκό - παραδοσιακό τραγούδι, ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και το καθιερωμένο γλέντι του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, με όλους να φεύγουν πιο αισιόδοξοι μπροστά στις επόμενες μάχες που έχουν να δώσουν.