Τετάρτη 11/09/2019 - 22:46
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Για τις αυξήσεις στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου

«Υποχρηματοδότηση + εμπορευματοποίηση = 40% αύξηση στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου. Αυτή είναι η βασική εξίσωση στη λειτουργία των δήμων, η οποία επηρεάζει και τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Δράμας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Δράμας και συνεχίζει:

«Η όλη συζήτηση που γίνεται περί του χρόνου εφαρμογής της απόφασης για την αύξηση των διδάκτρων ή της σωστής εφαρμογής της ανταποδοτικότητας ή η συζήτηση για το ύψος της αύξησης είναι μακριά από τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους για την παροχή δωρεάν μουσικής παιδείας.

Οι ελλείψεις σε υποδομές, υλικοτεχνικά μέσα, οι μόνο 12 μόνιμοι καθηγητές, είναι απόρροια της συνειδητής υποχρηματοδότησης του Δημοτικού Ωδείου από το κράτος και τον δήμο. Η λογική της ανταποδοτικότητας όσον αφορά την πρόσληψη καθηγητών είναι αυτή που με βάση τον νόμο επιβάλλει το "χαράτσι" των διδάκτρων και, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και την αύξησή τους.

Απαιτούμε να μη γίνει καμία αύξηση των διδάκτρων, να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση από τον δήμο για την κάλυψη όλων των λειτουργικών εξόδων του Δημοτικού Ωδείου, να γίνουν προσλήψεις όλου του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα».