Δευτέρα 16/09/2019 - 22:36
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Με μεγάλη ανταπόκριση οι εκδηλώσεις στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στην Πάνω Πλατεία της Κέρκυρας, οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Η βραδιά άνοιξε με συζήτηση για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Γιάννης Μπορμπότης, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Κέρκυρας του ΚΚΕ, μιλώντας για τις επιπτώσεις που έχει η έρευνα και η εξόρυξη υδρογονανθράκων τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην οικονομία, καθώς και τους κινδύνους που επιφυλάσσει ενταγμένη στο σκληρό ανταγωνισμό κρατών και ιμπεριαλιστικών οργανισμών για τον ενεργειακό έλεγχο της περιοχής.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε το μουσικό πρόγραμμα με το αφιέρωμα «Η μέρα εκείνη δε θα αργήσει» από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Το κοινό ξεσήκωσαν με τη συναυλία τους οι «Σενάριο» και το ταξίδεψαν με τις μουσικές και τα τραγούδια τους ο Παναγιώτης Κελλάνδριας και η μπάντα του.

Και τις δύο μέρες στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούσε παιδότοπος, με δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», έκθεση Κερκυραίων εικαστικών με θέμα το σύνθημα του Φεστιβάλ, καθώς και θεματικά περίπτερα και εκθέσεις για νέους εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές.

Νέοι και νέες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συζητήσουν, να προβληματιστούν και ανανέωσαν το ραντεβού τους στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.