Παρασκευή 20/09/2019 - 16:20
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία γονέων στο Δημαρχείο αύριο για την όπως - όπως στέγαση των νηπιαγωγείων

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Σάββατο 21 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας καλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, αντιδρώντας στην τελική τοποθέτηση των παραρτημάτων των Νηπιαγωγείων που αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε στις 26/8/19. Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση έχει δηλώσει και ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης».

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, η «λύση» που αποφάσισε η δημοτική αρχή, δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά τα προβλήματα διότι προβλέπει εγκατάσταση κοντέινερ στο 6ο Νηπιαγωγείο μικραίνοντας τον προαύλιο χώρο, στερεί από Δημοτικά Σχολεία όπως το 10ο και 3ο, χώρους που χρειάζονται για τη σωστή διδασκαλία και αγωγή των παιδιών, όπως τραπεζαρίες, αίθουσες αγγλικών και βιβλιοθήκες, στερεί αίθουσες από τους βρεφικούς σταθμούς οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για την πρόσληψη περισσότερων βρεφών και ταυτόχρονα δημιουργούνται χωροταξικά και διοικητικά προβλήματα όπως στον 2ο και 7ο Παιδικό Σταθμό.

Επίσης, το 2ο-13ο και 14ο Νηπιαγωγείο του Περισσού μεταφέρονται στην Αλσούπολη, στο 10ο Δημοτικό, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα μετακίνησης, ενώ οι εργασίες κατασκευής των χώρων για να υποδεχθούν τα νήπια βρίσκονται την ώρα αυτή σε φάση εξέλιξης, αφήνοντας τα παιδιά ακόμα και χωρίς τουαλέτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 23ο Νηπιαγωγείο υπάρχουν τώρα 2 τουαλέτες για 70 παιδιά! Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο 11ο Νηπιαγωγείο!

Ο Σύλλογος ζητά να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς του δήμου ώστε να βρεθούν κατάλληλοι παιδαγωγικά χώροι, κτίρια, οικόπεδα ώστε να γίνουν, νέα, σύγχρονα και ασφαλή κτίρια για τα παιδιά.