Σάββατο 21/09/2019 - 01:50
ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

Αφιέρωμα σε αγαπημένα τραγούδια από τον κινηματογράφο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μια συλλογή από αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, τραγούδια «που ξέφυγαν από το σελιλόιντ και μπήκαν στις καρδιές μας», απόλαυσαν οι επισκέπτες το βράδυ της Παρασκευής στη Λαϊκή Σκηνή του Φεστιβάλ.

Το αφιέρωμα «Τραγούδια σε γκρο πλαν», που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Κίρκη Καραλή, περιλάμβανε συνθέσεις που ακούστηκαν σε ελληνικές ταινίες, καλύπτοντας μία περίοδο από το 1954 έως το 2000. Από τη «Λόλα» και τη «Στέλλα» μέχρι «Εκείνο το καλοκαίρι» και «Αυτή τη νύχτα που μένει», με οδηγούς τον Κακογιάννη, τον Κούνδουρο, τον Σακελλάριο, τον Βούλγαρη, τον Δημόπουλο, τον Ντασέν και άλλους σπουδαίους, υπό τους ήχους του Θεοδωράκη, του Ξαρχάκου και τόσων άλλων μεγάλων, όπως σημείωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός, καλωσορίζοντας στο αφιέρωμα (δείτε εδώ τη δήλωση του στο πόρταλ «902.gr»).

Εκτός από τον ίδιο, τα τραγούδια που ακούστηκαν ερμήνευσαν επίσης οι ηθοποιοί Δανάη Κατσαμένη, Λένα Κιτσοπούλου, Λήδα Μανιατάκου, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Μαριάνθη Σοντάκη και Ταξιάρχης Χάνος, με μαέστρο τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Έκαναν το κοινό να σιγοτραγουδήσει μαζί τους «Κάθε λιμάνι και καημός», «Πες μου μια λέξη», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Θάλασσα πλατιά», «Ο μήνας έχει 13» και πολλά άλλα τραγούδια που προέκυψαν από τις συναντήσεις σημαντικών συνθετών και σκηνοθετών, που έντυσαν μουσικά αγαπημένες ταινίες, που άφησαν εποχή.