Κυριακή 20/10/2019 - 08:56

Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ ξεκινά να λειτουργεί στο Μενίδι - Σήμερα τα εγκαίνια

Ένα νέο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ ξεκινά τη λειτουργία του την Κυριακή 20 Οκτώβρη στην Κεντρική Πλατεία 6, όπου θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση εγκαινίων.

Η εκδήλωση των εγκαινίων περιλαμβάνει στις 7 μ.μ. επίσκεψη και γνωριμία με τον χώρο, στις 8 μ.μ. χαιρετισμό από τη Δημοφίλη Χαλκιώτη, Γραμματέα ΤΣ Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ, και στις 8:10 μ.μ., κεντρική ομιλία από τον Μανώλη Ραπανάκη, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα του ΣΠ Αττικής.

Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους Frank, το Σφάλμα, Altera Vita και Στάθη Δρογώση.

Στο κάλεσμά του το ΤΣ Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ σημειώνει:

«Με μεγάλη χαρά το Τομεακό Συμβούλιο Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ ανακοινώνει στους φίλους της ΚΝΕ, στη νεολαία και στον λαό της περιοχής τη δημιουργία Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου.

Φιλοδοξούμε η πρωτοβουλία αυτή να αγκαλιαστεί από κάθε νέα και νέο που ψάχνει διέξοδο από τα σημερινά μεγάλα λαϊκά προβλήματα, που έχει την ανάγκη να δημιουργήσει, να εκφραστεί, να είναι μέλος μιας πολιτιστικής ομάδας. Κόντρα στην ναρκωκουλτούρα, στο συμβιβασμό, κόντρα στην πολιτική που εμπορευματοποιεί κάθε ανάγκη της νεολαίας σε τέχνη, πολιτισμό, αθλητισμό και την μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Στοχεύουμε πολλοί νέοι να πάρουν μέρος σ’ αυτή μας την πρωτοβουλία, να συμμετάσχουν ενεργά, να έρθουν σε επαφή με το θέατρο, τη μουσική, τον κινηματογράφο, την τέχνη και τον πολιτισμό συνολικά. Να γνωρίσουν έργα μεγάλων και πρωτοπόρων δημιουργών, να μάθουν, να δημιουργήσουν οι ίδιοι καινούργια μεγάλα πράγματα. Θέλουμε νέοι άνθρωποι που έχουν όρεξη και μεράκι, που γνωρίζουν μια τέχνη, να συμβάλλουν με την εθελοντική τους συνεισφορά στη λειτουργία του Στεκιού.

Ομάδες που θα δραστηριοποιούνται στο Στέκι:

  • Θεατρική ομάδα
  • Ομάδα φωτογραφίας
  • Δραστηριότητα για παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και της Α' Γυμνασίου
  • Καλλιτεχνικές βραδιές με νεανικά μουσικά συγκροτήματα».