Πέμπτη 31/10/2019 - 12:02
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Να κλείσει επιτέλους ο ΧΥΤΑ της Φυλής και να μη γίνει νέα «Φυλή» το Γραμματικό

Να κλείσει επιτέλους ο ΧΥΤΑ της Φυλής και να μη γίνει νέα «Φυλή» το Γραμματικό απαιτεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, καλώντας στο συλλαλητήριο Σωματείων και Φορέων την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος (υπουργείο Εσωτερικών).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής στέκεται συμπαραστάτης στον δίκαιο αγώνα του λαού και της νεολαίας Δυτικής και Ανατολικής Αττικής όχι μόνο για να μην επεκταθεί, αλλά να κλείσει επιτέλους ο ΧΥΤΑ του Δήμου Φυλής και να μη δημιουργηθεί νέα "Φυλή" στο Γραμματικό.

Η ευθύνη τόσο των προηγούμενων όσο και των τωρινών Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών είναι τεράστια όσον αφορά την επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων, αφού αγνοώντας προκλητικά υπάρχουσες μελέτες για την τρομακτική άνοδο του καρκίνου σε εργαζόμενους και κατοίκους της Δυτικής Αττικής, από κοινού ψήφισαν και μάλιστα εν κρυπτώ (1η Αυγούστου) την επέκταση του υπάρχοντος ΧΥΤΑ στον Δήμο Φυλής και την επιβάρυνση της περιοχής με ακόμα 4 εκατομμύρια κυβικών μέτρων σκουπιδιών για τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Ιδιαίτερα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους μαθητές της περιοχής, που με αγωνιστικές κινητοποιήσεις ζητούν να σταματήσει αυτό το έγκλημα.

Καλούμε τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων της Δυτικής Αττικής να συμπαραταχθούν με τα παιδιά μας και τους μαζικούς φορείς της περιοχής, διεκδικώντας:

• Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής, με απαγόρευση οποιαδήποτε νέας δραστηριότητας διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή.

• Να μη λειτουργήσει νέος ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

• Να δημιουργηθεί ενιαίος κρατικός φορέας διαχείρισης και τελικής διάθεσης των αποβλήτων που να σχεδιάζει με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Με προτεραιότητα στην πρόληψη της παραγωγής απορριμμάτων και την προώθηση της ανακύκλωσης, με διαλογή στην πηγή.

Όλοι στο συλλαλητήριο Σωματείων και Φορέων στην πλατεία Κλαυθμώνος (υπουργείο Εσωτερικών) την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ.».