Πέμπτη 14/11/2019 - 10:52
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικούς μετά την τελευταία φάση πρόσληψης των αναπληρωτών

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 19 Νοέμβρη

Δεκάδες είναι τα κενά που παραμένουν ακάλυπτα στη Β΄ Ανατολικής Αττικής και μετά την τελευταία φάση πρόσληψης των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης».

Όπως αναφέρει, υπάρχουν κενά σε πρωινά τμήματα, τάξη που λειτουργεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με 26 παιδιά (Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών), ολοήμερα τμήματα που δεν αναπτύσσουν πλήρως το πρόγραμμά τους. Κενά υπάρχουν και στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγόπουλων (ΔΥΕΠ), με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει η λειτουργία της στο Δημοτικό Σχολείο Μαλακάσας. Πολλά κενά υπάρχουν σε ειδικότητες, αλλά και στην Ειδική Αγωγή, αφού οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη καλύπτει μόλις το 40% των αναγκών που υπάρχουν σήμερα.

Παράλληλα, «κατακρεουργείται» στην πράξη η Ειδική Αγωγή με το «να μοιράζεται» ο εκπαιδευτικός της παράλληλης στήριξης σε δύο παιδιά στις περισσότερες των περιπτώσεων στα Δημοτικά Σχολεία, ενώ στα Νηπιαγωγεία η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών «μοιράζεται» σε δύο σχολεία.

Ο ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης» καταγγέλλει ότι «κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι η πλήρης κάλυψη των κενών, για την παροχή ουσιαστικής και ποιοτικής, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Παιδείας δεν είναι στις προτεραιότητες και της νέας κυβερνητικής πολιτικής.

Η μιζέρια στις προσλήψεις ξεσκεπάζει το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, την οποία τάχα θα εξασφαλίσει μέσω της αξιολόγησης! Διαλύονται επίσης οι όποιες ψευδαισθήσεις καλλιεργεί και η πλειοψηφία στη ΔΟΕ, όταν τάσσεται επί της ουσίας υπέρ της αξιολόγησης, βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή "έχει σταυρώσει τα χέρια" σε ό,τι αφορά την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών».

Για όλα τα παραπάνω ο «Σωκράτης» καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους ΠΕ της Αν. Αττικής σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής την Τρίτη 19/11 στις 13.30 για την ουσιαστική κάλυψη των κενών, το απαράδεκτο «καθεστώς» στην παράλληλη στήριξη, αλλά και για την απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων που για ακόμη μια χρονιά καθυστερεί υπερβολικά.

Επίσης καλεί στο πανελλαδικό συλλαλητήριο Συλλόγων ΕΛΜΕ και Επιτροπών Αναπληρωτών το Σάββατο 23 Νοέμβρη για να απαιτήσουν το αυτονόητο αλλά όχι δεδομένο τον 21ο αιώνα, σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.