Παρασκευή 15/11/2019 - 12:24
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ΡΟΔΟΥ

Η Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ξεπλένει την κυβέρνηση της ΝΔ στο θέμα των αναπληρωτών

Τη στάση της πλειοψηφίας της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου που με πρόσφατη ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία της για τη δυσκολία στελέχωσης με αναπληρωτές των σχολείων των περιοχών του νομού και κυρίως των ακριτικών, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Ρόδου.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΣΕ, η ανακοίνωση της πλειοψηφίας δεν αναφέρει σε κανένα σημείο τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έστρωσε το δρόμο στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Ούτε λέει κουβέντα για τις ευθύνες στη χρόνια αδιοριστία και στη γενίκευση της ελαστικής εργασίας και στην εκπαίδευση ή για την ανάγκη μονιμοποίησης των χιλιάδων συμβασιούχων - αναπληρωτών.

Παράλληλα δεν έλαβε κανένα μέτρο, ούτε πήρε αγωνιστικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση εύρεσης λύσης στα προβλήματα που επικαλείται.

Η ΑΣΕ επαναλαμβάνει τα αιτήματά της για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών, εξίσωση των αδειών (ασθένειας, λοχείας, ανατροφής κανονική) και κάθε άλλο εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα με τους μόνιμους συναδέλφους, έκδοση πάσο με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ, δωρεάν σίτιση για όλους, επίδομα στέγασης, θέρμανσης για όλους και εξασφάλισης (φθηνής) κατοικίας στις τουριστικές περιοχές.

Παράλληλα καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από το σωματείο τους, να συντονίσουν τη δράση τους με όλους τους εργαζόμενους και να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο σωματείο, ψηφίζοντας στις επικείμενες εκλογές στις 11 Δεκέμβρη για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».

Συνημμένα Αρχεία