Τρίτη 19/11/2019 - 08:59
ΒΥΡΩΝΑΣ

Πτώση σοβά στο 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Ακόμα ένα περιστατικό που αποδεικνύει την έλλειψη συντήρησης του σχολικού δικτύου του Βύρωνα συνέβη τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη. «Η πτώση μεγάλου κομματιού σοβά στο κλιμακοστάσιο του 3ου Γυμνασίου της πόλης μας, την ώρα που οι μαθητές -ευτυχώς- βρισκόταν στις αίθουσες, φέρνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο την ανάγκη για τεχνικούς ελέγχους και άμεσες παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία της περιοχής, πριν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα» σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βύρωνα.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαραίνει τις κυβερνήσεις που διαχρονικά με τις πολιτικές της υποχρηματοδότησης για επισκευές σχολικών κτιρίων -που αγγίζει το 65% την τελευταία δεκαετία στο Δήμο Βύρωνα- την υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών κ.α. έχουν οδηγήσει τα σχολεία σε οριακή κατάσταση.

Βαραίνει, επίσης, και τη Δημοτική Αρχή που αποδέχεται και υλοποιεί αυτές τις κατευθύνσεις. Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλές μέρες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (23 Οκτώβρη) για την Παιδεία, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ είχε παρουσιάσει μια εικόνα σχολείων περίπου ιδανική, παρά τις επισημάνσεις για διάφορα προβλήματα από τους συλλόγους, την Ένωση Γονέων και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη".

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για ακόμα μια φορά απευθύνεται στη Δημοτική Αρχή και τις αντίστοιχες υπηρεσίες και τους καλεί να κάνουν έστω και τώρα το αυτονόητο. Καταγραφή των προβλημάτων του σχολικού δικτύου, ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες που θα καταστήσουν τα σχολεία απολύτως ασφαλή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Να προχωρήσει άμεσα σε εργασίες αντισεισμικής θωράκισης.

Ο αγώνας για σχολεία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας πρέπει να δυναμώσει. Εν έτει 2019, μπορούμε και επιβάλλεται να έχουμε σχολεία σύγχρονα και ασφαλή και όχι σχολεία που θα κλείνουν λόγω επικινδυνότητας.

Από αυτόν τον αγώνα να μην απουσιάσει κανένας μαθητής, κανένας γονιός, κανείς εκπαιδευτικός!».