Τετάρτη 22/01/2020 - 19:30
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Νέες κινητοποιήσεις αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Σε νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση προχωρούν οι εκπαιδευτικοί, αύριο Πέμπτη 23 Γενάρη, μέρα κατά την οποία αναμένεται να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία τριών άρθρων του νομοσχεδίου.

Η ονομαστική ψηφοφορία αφορά το άρθρα 16 σχετικά με τη σύνδεση του 20% της κρατικής χρηματοδότησης με την αξιολόγηση, το άρθρο 33 για την αναστολή λειτουργίας 37 πανεπιστημιακών τμημάτων και το άρθρο 50 που σχετίζεται με την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με τα πτυχία των Πανεπιστημίων.

Στην Αθήνα τα σωματεία των εκπαιδευτικών καλούν σε συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή. Στην κινητοποίηση καλεί με ανακοίνωσή της και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών». Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, με αποφάσεις συλλόγων τους, και φοιτητές.

Στη Θεσσαλονίκη οι ΕΛΜΕ της πόλης, οι Σύλλογοι Δασκάλων και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών καλούν σε κινητοποίηση αύριο στη 1.30 μετά το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Επίσης, η ΕΛΜΕ Ζακύνθου προκήρυξε στάση εργασίας (11 π.μ. με 2 μ.μ.) και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια-Παλιά Νομαρχία στη 1 μ.μ.