Παρασκευή 24/01/2020 - 09:38
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Καλούν στη συναυλία καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής την Κυριακή 26 Γενάρη

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση - συναυλία καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή την Κυριακή 26 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. στο ΔΑΚ «Πλάτων», στη Νίκαια, απευθύνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Αποφάσεις για συμμετοχή έχουν πάρει ως τώρα οι ΦΣ: Φιλοσοφικής, Δασκάλων (ΠΤΔΕ), Νηπιαγωγών (ΤΕΑΠΗ), Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νομικής, Πολιτικού, Βιολογικού, Χημικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής, Μαθηματικού, Φυσικού του ΕΚΠΑ, Παντείου, Μεταλλειολόγων, ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ. ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Στο ψήφισμά τους αναφέρουν:

«Για την επιχείρηση αθώωσης της Χρυσής Αυγής

Η πρόταση της εισαγγελέα είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά δεν έρχεται από το πουθενά. Η δίκη της Χρυσής Αυγής, με ευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων τράβηξε πάνω από 6 χρόνια, ενώ οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών.

Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη εισαγγελέας ουσιαστικά αποσιώπησε, αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία (καταθέσεις μαρτύρων, βίντεο, έγγραφα της δικογραφίας, ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων), αναπαρήγαγε όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο τη δήλωση του Κασιδιάρη ότι "η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής" όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής-πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής! Αυτή της η στάση ουσιαστικά ξεπλένει τους εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης και με την πρότασή της επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο για την τελική αθώωση των δολοφόνων-φασιστών. Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος - πως αποδείχτηκε πολλές φορές και στη δίκη- απολαμβάνει στήριξη και κάλυψη, δεν κινδυνεύει από αυτό.

Στέλνουμε τους φασίστες-εγκληματίες εκεί που ανήκουν: Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Το ταξικό εργατικό κίνημα, τα Σωματεία στο πλευρό τους και οι φοιτητές, μαθητές έχουμε τη δύναμη να απομονώσουμε τη ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή, τα διάφορα φασιστικά μορφώματα.

Με συνεχή επαγρύπνηση, νέες πρωτοβουλίες για την αποκάλυψη του εγκληματικού, ρατσιστικού ρόλου των ναζιστών, για να τιμωρηθούν και να καταδικαστούν για τα εγκλήματά τους αυτοί και το σύστημα που τους γεννά και τους προστατεύει.

Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος καλεί στη διοργάνωση συναυλίας-παρέμβασης για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής από κοινού με το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής την Κυριακή 26 Γενάρη».