Τετάρτη 11/03/2020 - 22:31
ΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι καθαρίστριες στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Χωρίς καθαρίστριες έχουν μείνει τα Τμήματα και οι Εστίες του ΔΙΠΑΕ στη Καβάλα καθώς έληξαν και δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των καθαριστριών, οι οποίες μάλιστα έχουν μείνει για 4 μήνες απλήρωτες.

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΟ Καβάλας της ΚΝΕ τονίζει πως στα «απαρχαιωμένα, ασυντήρητα κτίρια, με φοιτητικές εστίες που υπάρχουν κοινόχρηστα μπάνια», οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου «ουσιαστικά μένουν παντελώς απροστάτευτοι απέναντι σε κινδύνους για τη δημόσια υγεία, όπως είναι ο κορονοϊός», την ώρα που ήδη νοσούν δεκάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα.

«Αυτή είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων», συνεχίζει η ανακοίνωση, «που αφήνει τις ανάγκες των φοιτητών στο περιθώριο, υποβαθμίζει τις σπουδές, τη ζωή και τη διαβίωσή τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθούν στην εκπαίδευση η μία κυβέρνηση μετά την άλλη, που έχει οδηγήσει τους φοιτητές αντιμέτωπους μεταξύ άλλων και με τέτοιες επίφοβες για την υγεία τους καταστάσεις».

Η ΤΟ Καβάλας καλεί όλους του φοιτητές του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα, εστιακούς και μη, αλλά και τους εργαζόμενους του ιδρύματος να απαιτήσουν:

- Άμεση επαναπρόσληψη για όλες τις καθαρίστριες που έληξαν οι συμβάσεις τους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

- Άμεσα απολύμανση των Εστιών και όλων των χώρων του Πανεπιστημίου.

- Άμεση επισκευή όλων των χώρων του Πανεπιστημίου που υπάρχουν ζημιές και δυσλειτουργίες.

- Άμεση κρατική επιχορήγηση των Πανεπιστημίων για αγορά φαρμακευτικού και προληπτικού υλικού, που να παρέχεται δωρεάν στους φοιτητές και τους εργαζόμενους του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα.

- Κρατική χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν ιατρική εξέταση, εργαστηριακές εξετάσεις, σε όλους όσοι απαιτείται να περιθάλπονται κατ' οίκον ή εκτός νοσοκομείων.

- Να παρθούν μέτρα για τις εκπαιδευτικές διαδικασίες που θα χαθούν το επόμενο διάστημα στο Πανεπιστήμιο. Εάν ασθενήσουν εργαζόμενοι φοιτητές ή χρειάζεται να μείνουν σπίτι, να έχουν πλήρεις αποδοχές και Ασφάλιση, με κρατική απόφαση δεσμευτική για όλους τους εργοδότες.