Δευτέρα 30/03/2020 - 23:15
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ» ΣΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«Κομματική και διχαστική» κατά τη ΔΑΠ η πρόταση για συμβολή των φοιτητών στη μάχη κατά της επιδημίας

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στον Σύλλογο Φοιτητών του Χημικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πρότειναν στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να καλέσουν ως Σύλλογος τους φοιτητές που βρίσκονται τουλάχιστον στο 4ο έτος να συμβάλουν οργανωμένα, με παραγωγή αναλώσιμων (π.χ. αντισηπτικών), ανάλυση δειγμάτων ασθενών, στη μάχη κατά της πανδημίας, με ταυτόχρονη στήριξη των δίκαιων διεκδικήσεων των γιατρών και των νοσηλευτών.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ψήφισαν κατά (!) με πρόφαση ότι «σπέρνει τη διχόνοια και εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα»!

Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν, μεταξύ άλλων:

«Σύμφωνα με εκλεγμένους εκπροσώπους φοιτητών:

  • Είναι "κομματικό και διχαστικό" να θέλουμε οι φοιτητές του Χημικού μαζί με άλλους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας να συμβάλουμε στη μάχη χωρίς να κλείνουμε τα μάτια στην οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα Υγείας στη χώρα μας.
  • Είναι "κομματικό και διχαστικό" το αίτημα να επιταχθεί στο σύνολό του ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, την ώρα που εν καιρώ "πολέμου" όπως είπε ο πρωθυπουργός, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ, προσωπικό και τεστ, ενώ ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει πατώντας πάνω στην αγωνία του κόσμου χρεώνοντας 300 ευρώ ένα απλό τεστ.
  • Είναι "κομματική και διχαστική" η έκκληση των γιατρών και νοσηλευτών για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού την ώρα που τα κενά ανέρχονται σε πάνω από 30.000.
  • Είναι "κομματικό και διχαστικό" το ζωτικής σημασίας αίτημα γιατρών και νοσηλευτών για μάσκες και μέτρα προστασίας, μιας και δίνουν όλες αυτές τις μέρες τη μάχη χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα το 10% των κρουσμάτων να είναι υγειονομικοί.
  • Είναι "κομματικό και διχαστικό" το να μη δεχθούμε να μειωθούν μέχρι και 50% οι μισθοί των γονιών μας όπως ανακοινώνει η κυβέρνηση, την ώρα που οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα πάρουν 2 δισ. έκτακτη επιχορήγηση, οι ιδιωτικές κλινικές πήραν "δωράκι" 30 εκατομμύρια και χρεώνουν "χρυσό" ένα τεστ πατώντας πάνω στην αγωνία του κόσμου.

Για άλλη μια φορά η παράταξη της κυβέρνησης βάζει εμπόδια στην οργάνωση μιας σειράς πρωτοβουλιών και διεκδικήσεων που αφορούν την προστασία της ίδιας της ζωής του λαού! Οι φοιτητές να τους γυρίσουν την πλάτη!

Εμείς σαν νέοι επιστήμονες δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ηρωική προσπάθεια των υγειονομικών να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε κάθε φοιτητή που βρίσκεται τουλάχιστον στο 4ο έτος, κάθε απόφοιτο να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία και να δηλώσει συμμετοχή

Email επικοινωνίας: chempks@gmail.com».