Κυριακή 24/05/2020 - 17:29
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΒΥΡΩΝ»

Κινητοποίηση τη Δευτέρα 25 Μάη στο Αμερικάνικο Κολέγιο για τις κάμερες στα μαθήματα

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Νέα κινητοποίηση για τις κάμερες στα μαθήματα, διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Μάη στις 8.00 π.μ., στο Αμερικάνικο Κολέγιο (Pierce, Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή), ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων». Η κινητοποίηση αυτή έρχεται ως συνέχεια των όσων έγιναν το τελευταίο διάστημα στα εκπαιδευτήρια «Κωστέα - Γείτονα», την Ελληνογερμανική Αγωγή και τα εκπαιδευτήρια «Λαμπίρη».

Αναλυτικά το κάλεσμα του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Οι καταγγελίες από συναδέλφους σε μεγάλα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια για τις πιέσεις που δέχονται από την εργοδοσία, προκειμένου να εφαρμοστεί η ζωντανή αναμετάδοση και βιντεοσκόπηση των μαθημάτων, αφθονούν.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι μπροστά στην εξυπηρέτηση των στοχεύσεων της εργοδοσίας δεν υπολογίζει "ούτε ιερό ούτε όσιο". Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πέρασε την τροπολογία για την εγκατάσταση καμερών στις σχολικές τάξεις, με ζωντανή αναμετάδοση της διδασκαλίας μέσω internet, καταπατώντας βάρβαρα παιδαγωγικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Την ίδια -μάλιστα- στιγμή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, αντί για αύξηση του αριθμού των τμημάτων με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, που ούτως ή άλλως ήταν αναγκαίοι. Δηλαδή, η κυβέρνηση σκοπεύει να αφήσει ακόμη πιο απροετοίμαστο το εκπαιδευτικό σύστημα στην επόμενη φάση έξαρσης της πανδημίας, που όλοι βλέπουν να έρχεται από Σεπτέμβρη.

Το ίδιο συμβαίνει και στα ιδιωτικά σχολεία, με ευθύνη των σχολαρχών. Με κύριο στόχο να εξασφαλίσουν τα δίδακτρα και να ελαχιστοποιήσουν το κόστος, σπάνε τα τμήματα σε ζώνες παρακολούθησης εντός εβδομάδας. Το ένα τμήμα θα παρακολουθεί δια ζώσης, όταν είναι η μέρα του, το άλλο την αναμετάδοση και αντίστροφα. Οι όροι αναμετάδοσης και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γελοία αντιπαιδαγωγικές».