Σάββατο 30/05/2020 - 23:00
«ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ»

Παρεμβάσεις των εκλεγμένων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (VIDEO)

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να αποκλείσει τους φοιτητές από την τηλεδιάσκεψη που έκανε για να καθοριστεί ο τρόπος διεξαγωγής της εξεταστικής για όλες τις σχολές.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αρχιτεκτονικής και των Νέων Εστιών, οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων του ΕΜΠ, μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις και κατάληψη στο γραφείο του πρύτανη, κατάφεραν να αποτρέψουν το σχέδιο της διοίκησης του Πολυτεχνείου να αποκλειστούν οι φοιτητές από την κουβέντα.

«Δεν τους επιτρέψαμε να αποφασίσουν για το μέλλον μας, τις σπουδές μας χωρίς εμάς, με γνώμονα τις κατευθύνσεις του υπουργείου και όχι τις ανάγκες των φοιτητών! Από την πρώτη στιγμή της συγκλήτου ξεκαθαρίσαμε ότι οι φοιτητές θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας», επισημαίνουν σε σχετικό δελτίο Τύπου οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στις σχολές του ΕΜΠ.

Με τις παρεμβάσεις τους απαίτησαν «να παρθεί πίσω η κατάργηση της επί πτυχίω εξεταστικής της Αρχιτεκτονικής, να δοθεί ρητή δέσμευση πως δε θα χρησιμοποιηθούν κάμερες και μικρόφωνα για επιτήρηση φοιτητών σε εξ’ αποστάσεως εξέταση παραβιάζοντας κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων, να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να έχουν όλοι οι φοιτητές πρόσβαση στην εξεταστική με ισοτιμία και ασφάλεια» (διαβάστε περισσότερα εδώ και δείτε πάνω το βίντεο).