Τετάρτη 15/07/2020 - 12:52
ΤΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στο Στόμιο

Συνέντευξη Τύπου, ενόψει του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στο Στόμιο, παραχώρησαν μέλη της οργάνωσης στην Καρδίτσα, απευθυνόμενοι στη νεολαία της πόλης. Η Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Μαρίνα Φυτσιλή και ο Αποστόλης Σκούφης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας, σημείωσαν:

«Σε λίγες μέρες το Στόμιο της Λάρισας θα υποδεχτεί μια διαφορετική κατασκήνωση. Από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιούλη, ανοίγει τις πύλες του το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ με σύνθημα: "Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!".

Ήδη τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες στο χώρο που θα υποδεχτεί τους κατασκηνωτές στην όμορφη παραλία του Στομίου. Με το μεράκι, την εθελοντική δουλειά δεκάδων νέων ανθρώπων και τη στήριξη των κατοίκων της περιοχής είμαστε σίγουροι ότι η φετινή διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες με την πανδημία του κορονοϊού θέλουμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την ιατρική κοινότητα, τους ειδικούς επιστήμονες για τις πολύτιμες οδηγίες τους που διασφαλίζουν την προστασία της υγείας όλων των κατασκηνωτών αλλά και των επισκεπτών του Διημέρου, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε τη νεολαία της Καρδίτσας να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις του Διημέρου και με τη συμμετοχή της να στείλει μήνυμα:

  • αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων της κόντρα στην επιχείρηση φίμωσης, περιορισμού και απαγόρευσης των διαδηλώσεων με το κατάπτυστο ν/σ που ψηφίστηκε στη Βουλή.
  • Μήνυμα καταδίκης της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! Διεκδικούμε την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων και δυνάμεων των Αμερικανών από την περιοχή μας, να φύγουν τα αμερικανικά drones από την 110 ΠΜ στη Λάρισα και τα επιθετικά τους ελικόπτερα από το στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. Είναι παράγοντες αστάθειας, πολέμων και όχι "περιστέρια της ειρήνης".
  • Τελικά μέσα από το Διήμερο στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας. Οι τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι οι λαοί μπορούν να βγουν στο προσκήνιο! Μπορούν να "ανασάνουν" σπάζοντας τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης!

Σε μια περίοδο λοιπόν έντονων εξελίξεων, το Διήμερο παίρνει τη σκυτάλη από τους πολύμορφους αγώνες που ανέπτυξαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα για να γίνει ένα νέο αγωνιστικό αντάμωμα.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το ΚΚΕ έχει πρωτοστατήσει για να μείνουμε όρθιοι και δυνατοί, έχει αποδείξει από την αρχή της πανδημίας ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και υγιεινής. Πρώτο μας μέλημα ήταν να "μείνουμε δυνατοί", για να μπορέσουμε να δυναμώσουμε τον αγώνα. Γι' αυτό και δεν "σιωπήσαμε", δεν επιτρέψαμε να περάσει η "σιγή νεκροταφείου" που ήθελαν η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, αλλά μπήκαμε μπροστά για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Η ιστορική φετινή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα και σε δεκάδες πόλεις, που οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ, τα σωματεία, με τη συμμετοχή των κομμουνιστών αποδεικνύει ότι έχουμε την ικανότητα να διοργανώνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Έχοντας την πείρα του προηγούμενου διαστήματος σαν παρακαταθήκη, κατά τη φετινή διεξαγωγή του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατασκηνωτών και των επισκεπτών. Δεν αρκούμαστε απλά στις διατάξεις που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιοι φορείς για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων και των camping. Αλλά σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα έχουμε συντάξει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και παίρνουμε κάθε δυνατό μέτρο πρόληψης.

Ραντεβού λοιπόν στο Στόμιο στις 17-18-19 Ιούλη!

  • Στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 18 Ιούλη στις 20.30 µε ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούµπα στο χώρο της κατασκήνωσης.
  • Σε όλες τις δραστηριότητες του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου. Με συζητήσεις και εκδηλώσεις, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αθλητικές δραστηριότητες, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας».