Πέμπτη 16/07/2020 - 13:46
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Διαμαρτυρία στο υπ. Παιδείας για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά σχολεία

Πηγή: Eurokinissi

Η απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά σχολεία βρέθηκε στο επίκεντρο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Παιδείας.

Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» τέθηκε από το υπουργείο Παιδείας σε δημόσια διαβούλευση μέχρι σήμερα και φέρνει σαρωτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και τον παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών.

Ο χαρακτήρας, οι διατάξεις του νομοσχεδίου και η στάση του υπουργείου καταγγέλθηκαν από το βήμα της συγκέντρωσης στην οποία κάλεσαν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών που επέδωσε υπόμνημα στο υπουργείο και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων».

Εκπρόσωποι του σωματείου δήλωσαν για μια ακόμα φορά ότι το νομοσχέδιο αποτελεί «αιτία πολέμου», ότι αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που γίνεται χρόνια για ευθυγράμμιση με τις επιταγές της ΕΕ και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των σχολαρχών. Δήλωσαν παράλληλα πως ο αγώνας για την απόσυρσή του θα συνεχιστεί, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν σε εγρήγορση για εξελίξεις και στους υπόλοιπους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης.