Σάββατο 02/07/2016 - 17:37

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο 25ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Βίτσι (ΦΩΤΟ)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρευρίσκεται από την Παρασκευή στις εκδηλώσεις του 25ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρωί του Σαββάτου ο Δ. Κουτσούμπας παρακολούθησε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά την ανάβαση του κύριου όγκου των κατασκηνωτών στην κορυφή Βίγλα, όπου και με θέα τον ορεινό όγκο του Βίτσι αποτυπώθηκαν βασικές στιγμές της ηρωικής δράσης του ΔΣΕ στην περιοχή.

Αργότερα επισκέφτηκε το χωριό Βροντερό κοντά στις Πρέσπες, όπου βρίσκεται και το μνημείο της ΚΕ προς τιμήν του Πέτρου Κόκκαλη, καθώς και την ευρύχωρη σπηλιά όπου είχε την έδρα του το εντυπωσιακό -τριών επιπέδων- νοσοκομείο του ΔΣΕ στην περιοχή εκεί όπου υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες και υπό συνεχείς επιθέσεις και βομβαρδισμούς οι γιατροί και οι νοσηλευτές που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο ΔΣΕ νοσήλευσαν με καταπληκτική, για τα μέσα και τις συνθήκες, επιτυχία εκατοντάδες τραυματίες του Λαϊκού Στρατού.

Στην πορεία του προς το Βροντερό ο Δ. Κουτσούμπας πραγματοποίησε σύντομη στάση και στη θέση όπου βρίσκεται η σπηλιά του Ν. Ζαχαριάδη και το αντίστοιχο μνημείο της ΚΕ, όπου με το σύνθημα «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το Κάπα Κάπα Έψιλον στην πρωτοπορία» έτυχε θερμής υποδοχής από το γκρουπ των νεολαίων που επισκέπτονταν εκείνη την ώρα τη σπηλιά. Το ίδιο θερμή ήταν η υποδοχή και από τα νέα παιδιά που επισκέπτονταν την ώρα εκείνη το νοσοκομείο του ΔΣΕ της περιοχής, αλλά και από κατοίκους του Βροντερού.

Ξεχωριστή στιγμή όταν μια κάτοικος του χωριού διηγήθηκε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τις δικές της αναμνήσεις και την εντύπωση που της προκάλεσε όταν στα σχολικά της χρόνια πρωταντίκρισε μαζί με τους συμμαθητές της το τότε καλοδιατηρημένο νοσοκομείο του ΔΣΕ, όπου βρίσκονταν ακόμα μέσα τα κρεβάτια, τα σκεπάσματα ως και τα φαναράκια...

Στο μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του Πέτρου ΚόκκαληΣτο νοσοκομείο του ΔΣΕΣπηλιά ΖαχαριάδηΣτη Βίγλα