Δευτέρα 20/03/2017 - 22:05
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ

Μαζικό και μαχητικό μήνυμα αντεπίθεσης με το ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

Σάλπισμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στην επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, με ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας και ισχυροποίηση του ΚΚΕ έδωσαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης που κορυφώθηκε με μαχητικές συγκεντρώσεις και πικετοφορίες και σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στη Θεσσαλονίκη, και σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, από το πρωί τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, «όργωσαν» κυριολεκτικά χώρους δουλειάς, συνοικίες και χωριά, χώρους μόρφωσης και στέκια συνάντησης της νεολαίας, μεταφέροντας το προσκλητήριο του ΚΚΕ σε χιλιάδες εργαζόμενους, μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, φτωχούς αγρότες, γυναίκες και νέους.

Συζήτησαν με χιλιάδες εργαζόμενους την ανάγκη να αποκρούσει ο λαός το νέο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, να περάσει στην αντεπίθεση με στόχο να πάρει την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα δικά του χέρια, για την ικανοποίηση των δικών του αναγκών.

Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησε η πανεξόρμηση σε μεγάλους εργασιακούς χώρους στις Βιομηχανικές Περιοχές της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη και του Κιλκίς, αλλά και σε όλα τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, στον ΟΣΕ και το σταθμό μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες σε όλες τις συνοικίες, στους Αμπελόκηπους, στην Μενεμένη, στον Εύοσμο, στο Κορδελιό, στην Πολίχνη και τα Μετέωρα, στη Σταυρούπολη, στις Συκιές, στη Νεάπολη, στον Άγιο Παύλο, στην Καλαμαριά, στην Τούμπα και την Ξηροκρήνη.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Κατερίνη, στη Βέροια, στην αγορά των Μουδανιών στη Χαλκιδική και σε άλλες πόλεις.

Από την ΚαλαμαριάΑπό την ΚαλαμαριάΑπό την ΞηροκρήνηΣτη Βέροια

Σε Δυτική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Στην Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη την Ξάνθη και την Κομοτηνή, τη Δράμα, το Σαββατοκύριακο τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ περιόδευαν στα χωριά και τη Δευτέρα από τα ξημερώματα πραγματοποίησαν παρεμβάσεις σε εργοστάσια, βιοτεχνίες, και σε μια σειρά άλλους εργασιακούς χώρους και υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στις 9 το πρωί, δυνάμεις του Κόμματος άπλωσαν ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, ενώ παράλληλα μοίρασαν την ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η πανεξόρμηση κορυφώθηκε το απόγευμα με παρεμβάσεις-πικετοφορίες σε λαϊκές γειτονιές της Καβάλας στην περιοχή του Βύρωνα και των εργατικών κατοικιών.

Και στη Δυτική Μακεδονία, το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πικετοφορίες σε αρκετές πόλεις.

Στην Πτολεμαΐδα η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με ομιλητή τον Γιώργο Κουδούνα, μέλος της επιτροπής περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στην Κοζάνη, στην Καστοριά, στην Πτολεμαΐδα και στη Φλώρινα, ενώ προηγήθηκαν από το πρωί μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.

Από την ΚοζάνηΑπό την ΠτολεμαΐδαΑπό την Πτολεμαΐδα

Στην Ξάνθη

Πλατιά ολοήμερη πολιτική εξόρμηση με την ανακοίνωση του ΚΚΕ με τίτλο «Άλλη μια συμφωνία - άλλη μια λεηλασία. Φτάνει πια!» πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Ξάνθης του ΚΚΕ και η Οργάνωση Ξάνθης της ΚΝΕ τη Δευτέρα 20 Μάρτη.

Από τις 6 το πρωί στις στάσεις των λεωφορείων για την «SUNLIGHT» μέχρι αργά το βράδυ στον Κένταυρο, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διακίνησαν πλατιά την ανακοίνωση του Κόμματος και συζήτησαν με εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού σε «SUNLIGHT», Θερμοκήπια, «E -VALUE», ΣΕΚΑΠ, ΚΟΜΟΤΕΞ, Αντιπεριφέρεια, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Εφορία, τη δημοτική αγορά, πιάτσες των ταξί, Γενισέα, Γλαύκη, Πάχνη, Κένταυρο, ενώ το απόγευμα μέλη της ΚΝΕ έκαναν πικετοφορία σε γειτονιές της πόλης.

Η πολιτική εξόρμηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με κορύφωση την εκδήλωση - παρουσίαση των θέσεων του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ την Τετάρτη 22 Μάρτη στις 19.00στο Εργατικό Κέντρο με ομιλητή τον Βασίλη Καταπόδη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.