Σάββατο 28/10/2017 - 13:49
ΚΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μαζική παρέμβαση στους εορτασμούς για την 28η Οκτώβρη (ΦΩΤΟ)

«Λαέ θυμήσου, το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ» έγραφε το πανό των ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ, στη μαζική συγκέντρωση που διοργάνωσαν ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτώβρη.

Εκατοντάδες κάτοικοι της Καλλιθέας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος και συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κύπρου την ώρα της κατάθεσης στεφάνων, αλλά και αργότερα κατά τη διάρκεια της παρέλασης, για να μην επιτραπεί στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να παραστούν στις εκδηλώσεις.

Θυμίζουμε ότι η ναζιστική εγκληματική οργάνωση είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις της Καλλιθέας προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο λαό της πόλης. Οι δημοτικοί συνδυασμοί είχαν απορρίψει ομόφωνα αυτό το ενδεχόμενο, ενώ μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το δημοτικό συμβούλιο ήταν σε επιφυλακή για έκτακτη συνεδρίαση στην περίπτωση που οι φασίστες επέμεναν να παραστούν στην παρέλαση. Κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε, αφού οι χρυσαυγίτες δεν τόλμησαν να πατήσουν το πόδι τους.

Η ανακοίνωση των ΚΟ Καλλιθέας ανέφερε:

«Καλούμε το λαό της πόλης μας σε ξεσηκωμό - συναγερμό μπροστά στο ενδεχόμενο να εμφανιστεί το ναζιστικό, εγκληματικό απολίθωμα της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη. Αυτά τα ναζιστικά σκουπίδια δεν έχουν καμία δουλειά στις αιματοβαμμένες εργατογειτονιές μας. Αποτελεί ύβρη προς τους αγωνιστές, μαχητές, τους νεκρούς, τους ήρωες της ΕΑΜικής Καλλιθέας, συνολικά προς το λαό της πόλης μας που έδωσε και τη ζωή του για την απελευθέρωση της Αθήνας και συνολικά της χώρας μας από τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα, έστω και να εμφανιστούν οι απόγονοί τους στην παρέλαση των μαθητών.

Πίσω από την όποια αστική νομική κάλυψη και αν έχουν, δεν παύουν να είναι φασίστες και δολοφόνοι. Η φασιστική-ναζιστική τους ιδεολογία είναι αυτή που τους οπλίζει τα χέρια, δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα, στήνοντας τραμπούκικες δολοφονικές ενέδρες σε μέλη του ΠΑΜΕ, σε ανυπεράσπιστους μετανάστες.

Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες!

Είναι το κόμμα που υμνεί τους "Μεταξάδες", και αναπολεί στρατόπεδα συγκέντρωσης και τόπους εξορίας. Είναι το κόμμα που εχθρεύεται τους ανθρώπους του μόχθου δίνοντας μαθήματα ραγιαδισμού στο μεγάλο κεφάλαιο. Καλλιεργεί το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την ηττοπάθεια. Είναι το κόμμα που αποθεώνει ως ήρωες τους ταγματασφαλίτες και τους συνεργάτες των ναζί, ό,τι πιο σιχαμένο και βρώμικο έχει γνωρίσει η ιστορία της χώρας μας. Αποθεώνει αυτούς που πολέμησε ο ελληνικός λαός και ο λαός της Καλλιθέας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που αφήνει τα μαντρόσκυλα του συστήματος ελεύθερα, κωλυσιεργώντας τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να καπηλεύεται τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και τους τόπους μαρτυρίας, εξορίας του ηρωικού λαού μας και ταυτόχρονα να ανέχεται να είναι οι φασίστες ελεύθεροι και να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.

Απαιτούμε ο δήμαρχος Καλλιθέας να πάρει σαφή θέση απέναντι στους φασίστες της Χ.Α.

Οι απόγονοι των ναζιστών-φασιστών, η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι της στην Καλλιθέα».