Πέμπτη 02/08/2018 - 22:50
ΚΚΕ

Συγκέντρωση στη Γαβαλού Μακρυνείας για τις πολιτικές εξελίξεις

Συγκέντρωση της ΚΟ Μακρυνείας του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στη Γαβαλού, όπου μίλησε ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του Κόμματος, για τις πολιτικές εξελίξεις.

Αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ανέδειξε τις αιτίες και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Πρόσθεσε πως τα έργα υποδομής που αφορούν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν υπάρχουν, γιατί δεν αποφέρουν κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο. Από αυτή την άποψη, υπογράμμισε ότι το μείζον πρόβλημα είναι πως η προτεραιότητα και ο βασικός προσανατολισμός της ασκούμενης πολιτικής δεν είναι η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, αλλά των επιχειρηματικών ομίλων.

Επίσης, τόνισε ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα άλλα αστικά κόμματα αποφεύγουν τη συζήτηση για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας της ζωής, διότι θέλουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για την εμπορευματοποίηση της γης, την παραχώρηση δασών και αιγιαλών για επιχειρηματική δραστηριότητα, τον επικίνδυνο για τη ζωή χωροταξικό σχεδιασμό και την άναρχη δόμηση.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην κτηνοτροφία, τόνισε ότι το ΚΚΕ κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή ζήτησε άμεσα μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, για να καλύψουν τις απώλειές τους από τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές στο γάλα. Σημείωσε ότι για την ανακούφισή τους από τα οξυμένα προβλήματα, ένας δρόμος υπάρχει, η συσπείρωσή τους γύρω από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο που θα αγωνιστεί για κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού, για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, για το γάλα και το κρέας, για τιμές που να αφήνουν εισόδημα, με το οποίο θα μπορούν οι αγροτικές οικογένειες να ζουν με αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν την αγροτική απασχόληση.

Ο Ν. Μωραΐτης υπογράμμισε ότι ο λαός βιώνει μια οικτρή κατάσταση και η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα ψεύτικων ελπίδων, ότι έπιασαν τόπο οι θυσίες του. Σημείωσε ότι δεν έπιασαν τόπο, η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο είναι καθαρή έξοδος για το μεγάλο κεφάλαιο, για την επόμενη μέρα που θα επενδύσουν τα δουλεμένα του λαού, πατώντας πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων. Κλείνοντας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η μόνη προοπτική για το λαό είναι να βάλει στην άκρη όλα τα κόμματα που υπηρετούν αυτόν το δρόμο ανάπτυξης, που στηρίζουν το κεφάλαιο, την ΕΕ και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες ανατροπές στην οικονομία και την εξουσία προς όφελος των εργαζομένων».