Τρίτη 07/08/2018 - 12:12

Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στη Νέα Μάκρη με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση, τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία της Ν. Μάκρης, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης από τις συνέπειες των πυρκαγιών και προστασίας της ζωής του λαού».

Τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ θα παρουσιάσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις ειδικών και κατοίκων της περιοχής.

Η συγκέντρωση έρχεται ως κορύφωση μιας μεγάλης κινητοποίησης του ΚΚΕ για τα ζητήματα των πυρκαγιών και για μέτρα ουσιαστικής προστασίας του λαού. Μιας κινητοποίησης που ξεκίνησε πολύ πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς η οποία στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους μέχρι τώρα, συνεχίστηκε πολύμορφα από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με τους κομμουνιστές να πρωτοστατούν μέσα από σωματεία και φορείς για την οργάνωση της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης, ώστε να ξανασταθούν στα πόδια τους οι χιλιάδες πυρόπληκτοι.

Μέλη, φίλοι και στελέχη του Κόμματος, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και συσκέψεων, αλλά και πόρτα - πόρτα, «οργώνουν» αυτές τις μέρες την περιοχή, με στόχο να φτάσει παντού το κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση και στην οργάνωση της πάλης για μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης των πληγέντων και προστασίας του λαού, που απαιτεί σύγκρουση με το σχεδιασμό του κεφαλαίου, την ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη του σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Αναδεικνύουν ότι οι εργατικές - λαϊκές ανάγκες βρίσκονται σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την πολιτική που τον υπηρετεί. Οτι απαιτείται ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το δισέλιδο φυλλάδιο που διακινούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καλώντας στη συγκέντρωση της Δευτέρας 27 Αυγούστου.