Τετάρτη 12/09/2018 - 11:17
ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πέντε χρόνια από την επίθεση σε κομμουνιστές, συνδικαλιστές στο Πέραμα

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονική επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η επίθεση της 12ης Σεπτέμβρη 2013, πέντε μέρες πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, στο Πέραμα, από το οργανωμένο τάγμα εφόδου σε βάρος των κομμουνιστών ανέδειξε και πάλι τον ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.

Μιας οργάνωσης που, μεταξύ άλλων, διασυνδέεται με τμήματα επιχειρηματικών συμφερόντων και τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, διαπλέκεται με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.

Το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη 2013, οργανωμένο τάγμα εφόδου της από Πέραμα, Νίκαια και Σαλαμίνα έστησε δολοφονική ενέδρα λίγα μέτρα μακριά από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και επιτέθηκαν στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές, με σκοπό να σκοτώσουν, κρατώντας ανάμεσα σε άλλα καδρόνια, στειλιάρια, πτυσσόμενα γκλοπ, λοστούς στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια στα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα «Γ».

Η εν λόγω ιδιοκατασκευή βρέθηκε αργότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στα γραφεία της ΧΑ στο Πέραμα, επιμελώς κρυμμένη πίσω από κλιματιστικό. Σημαντικό στοιχείο που προκύπτει επίσης από τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου είναι η εκ των προτέρων ενημέρωση του ιεραρχικά ανώτερου οργάνου (π.χ. περιφερειάρχη - βουλευτή).

Στη δολοφονική επίθεση των κομμουνιστών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ι. Λαγός, που ενέκρινε εκ των προτέρων την επίθεση της ομάδας κρούσης, πληροφορείται για αυτήν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και δίνει σύνθημα λήξης με σκοπό την αποφυγή συλλήψεων.

Διαβάστε περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Ριζοσπάστη».

ΣΧΕΤΙΚΑ