Δευτέρα 15/10/2018 - 12:52

«Έφυγε» ο σ. Μενέλαος Σαραφίδης - Σήμερα η πολιτική κηδεία

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο σύντροφος Μενέλαος Σαραφίδης. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 15 του Οκτώβρη, στις 3 μ.μ. στα νέα νεκροταφεία Κατερίνης και θα είναι πολιτική.

Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Ο σ. Μενέλαος σε ηλικία 21 ετών, το 1961, μεταναστεύει στο Βέλγιο. Εκεί εργάζεται άλλοτε ως εργάτης σε διάφορα εργοστάσια και άλλοτε ως οικοδόμος. Ήταν πρωτοπόρος αγωνιστής για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Ακούραστος, χωρίς να υπολογίζει δυσκολίες, με αγωνιστική σεμνότητα στάθηκε σε όλη του τη ζωή περήφανος κομμουνιστής, με στέρεη πεποίθηση ότι ο κόσμος θα αλλάξει, ο σοσιαλισμός θα νικήσει.

Το 1965, ενώ βρίσκεται στις Βρυξέλλες, οργανώνεται στο ΚΚΕ που το υπηρέτησε από διάφορες χρεώσεις. Διατέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας της ΚΟ Βελγίου του ΚΚΕ. Στα δύσκολα χρόνια της αντεπαναστατικής ανατροπής του σοσιαλισμού και της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό, υπερασπίστηκε τη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία και τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος.

Το 2006 επιστρέφει ως συνταξιούχος πλέον στην Ελλάδα. Στην Κατερίνη αναλαμβάνει χωρίς δεύτερη σκέψη όποια χρέωση του αναθέτει η Οργάνωση. Δεν θα ξεχάσουμε ότι μέχρι και λίγες μέρες πριν το θάνατό του, στις μάχες που έδιναν και δίνουν οι ταξικές δυνάμεις ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, ο σύντροφος ήταν εκεί, μπροστά στον αγώνα.

Ο σ. Μενέλαος τίμησε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ, με τη μεγάλη του προσφορά, τη συνέπεια και το αγωνιστικό του ήθος. Κομμουνιστής με απαράμιλλη υπευθυνότητα, ασκούσε τα κομματικά του καθήκοντα μέσα από τη συλλογική δράση, με κομμουνιστικά πάντα χαρακτηριστικά.

Η ΤΕ Πιερίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Κατίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του».