Παρασκευή 16/11/2018 - 18:34

Παρέμβαση του Μ.Συντυχάκη στον υφυπουργό Αθλητισμού για το κολυμβητήριο Ηρακλείου

Παρέμβαση στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, για το κολυμβητήριο Ηρακλείου, έκανε σήμερα ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης, στο περιθώριο της ολομέλειας της Βουλής για την συνταγματική αναθεώρηση.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κολυμβητήριο Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) σε σχέση με το επιπλέον χαράτσωμα των γονέων με τα 5 ευρώ ανά αθλούμενο για τη χρήση του χώρου.

Η παρέμβαση στον υφυπουργό πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρέμβαση κλιμακίου της ΤΕ Ηρακλείου με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ στην κινητοποίηση του συλλόγου γονέων του κολυμβητηρίου, η οποία μετατράπηκε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρόεδρο του ΕΑΚΗ.

Ο υφυπουργός επιβεβαίωσε πως προέτρεψε την πρόεδρο του ΕΑΚΗ να αναζητήσει πόρους για την συνέχιση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Αυτό οδήγησε στην επιβολή των 5 ευρώ επιπλέον των συνδρομών που πληρώνουν οι γονείς στα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο κολυμβητήριο. Μάλιστα, η διοίκηση του κολυμβητηρίου ενημέρωσε πως όσα σωματεία δεν συμμορφώνονται θα φεύγουν από το κολυμβητήριο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή του καταδίκασε την λογική της ανταποδοτικότητας που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τόνισε πως αυτή είναι η μεταμνημονιακή «κανονικότητα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπου εκτός από τα παλιά να προστίθενται διαρκώς νέα χαράτσια με τη συνέχιση της πολιτικής υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης και τελικά πλήρους εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού.

Επιπλέον, σημείωσε πως οι γονείς δεν μπορούν να μπαίνουν στην αντιπαράθεση μεταξύ EAKH και σωματείων για το ποιος θα επιβαρύνεται με το 5ευρω την ίδια στιγμή που οι γονείς εκβιαστικά αναγκάστηκαν να πληρώσουν ώστε να ανοίξει το κολυμβητήριο για τα παιδιά τους.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να ακυρωθεί το χαράτσι και να αυξηθεί η τακτική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΕΑΚΗ στο ύψος των αναγκών για την άμεση συντήρηση των εγκαταστάσεων του.