Τρίτη 20/11/2018 - 13:51
ΤΕ ΘΡΙΑΣΙΟΥ - ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μεγάλη εκδήλωση για τα 100χρονα του Κόμματος στην Ελευσίνα (ΦΩΤΟ)

Μια πετυχημένη, αλλά και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα την Κυριακή 18 Νοέμβρη, στο χώρο του Δημαρχείου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς γέμισε ασφυκτικά ο χώρος από εργαζόμενους και νέους ανθρώπους, αλλά και από αγωνιστές που είχαν πρωτοπόρα δράση στην περιοχή και τους συγγενείς αυτών.

Την εκδήλωση άνοιξε απαγγελία του ποιήματος «Για το ΚΚΕ», του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, με την κεντρική πολιτική ομιλία να γίνεται από την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε στα πολύτιμα συμπεράσματα της ένδοξης ιστορίας του Κόμματος, στο ρόλο των κομμουνιστών σήμερα, ενώ επικεντρώθηκε και σε ζητήματα που απασχολούν την εργατική τάξη και το λαό γενικότερα σε εγχώριο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Στο χώρο φιλοξενήθηκε μια φωτογραφική έκθεση, με ντοκουμέντα από τη δράση του Κόμματος στην περιοχή, ξεκινώντας από τα πρώτα χρόνια της δράσης του. Η έκθεση αφιερώθηκε στους αγωνιστές-μέλη του ΚΚΕ που έδρασαν εκεί και από την ίδρυσή του μέχρι τους εργατικούς αγώνες του σήμερα που επιμελήθηκε ο φωτογράφος Βαγγέλης Γκίνης.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό αφιέρωμα σε έργα μεγάλων δημιουργών εμπνευσμένα από τους αγώνες του λαού.