Παρασκευή 23/11/2018 - 13:10

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ σε εκδήλωση της ΤΕ Καρδίτσας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ απηύθυνε η ΤΕ Καρδίτσας του Κόμματος στη σχετική εκδήλωση που οργάνωσε χθες.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΚΙΕΡΙΟΝ» συναντήθηκαν άνθρωποι γνωστοί από την αγωνιστική τους παρουσία και τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες του μαζικού κινήματος στην περιοχή μας, από τις παρεμβάσεις τους και τους δημόσιους προβληματισμούς για τα αδιέξοδα των ακολουθούμενων πολιτικών.

Μεταξύ των άλλων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΤΕ Καρδίτσας και παρευρέθηκαν ήταν ο πρώην αντινομάρχης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Λεων. Κατσικάρας, ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Τσιαμαντάς, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Σωτήρης Γιαννακός, και πολλοί άλλοι που είτε αποφάσισαν να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες ή τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται, είτε να ακούσουν τις απόψεις του για τα σύγχρονα προβλήματα διατηρώντας τις ενστάσεις ή επιφυλάξεις τους.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Αλέκα Παπαρήγα, που ανέλυσε την πολιτική του Κόμματος για τις σύγχρονες εξελίξεις και την ανάγκη οργανωμένης και μαζικής παρέμβασης για την ανασύνταξη του κινήματος, για μικρότερες ή μεγαλύτερες κατακτήσεις στην κατεύθυνση ριζικών αλλαγών (δείτε πάνω βίντεο).

Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν ο Κώστας Τζέλας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) (δείτε εδώ βίντεο), ο Κώστας Αθανασίου, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (δείτε εδώ βίντεο), η Σόνια Κοζιού, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (δείτε εδώ βίντεο), ο Μιχάλης Σκαρβέλης, δασολόγος-τεχνολόγος Ξύλου, καθηγητής στο ΤΕΙ Καρδίτσας (δείτε εδώ βίντεο). Μέσα από τις παρεμβάσεις τους αναδείχτηκε η εμπειρία τους από τη συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα αλλά και η ανάγκη ισχυροποίησής του.

Κλείνοντας, ο γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας, Νίκος Τέγος, τόνισε πως από την εκδήλωση αποτυπώθηκε η ανάγκη να δυναμώσει η συζήτηση και ο διάλογος, για την ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ (δείτε εδώ βίντεο).

Ταυτόχρονα κάλεσε σε συστράτευση όλους και όλες που προβληματίζονται για τις εξελίξεις, βλέπουν τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων στη ζωή τους, στη ζωή των παιδιών τους. Όσους ανησυχούν για την ένταση των ανταγωνισμών στην περιοχή με την ενεργό συμμετοχή της χώρας, όσους είδαν βήμα το βήμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο καλύτερος σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και το καλύτερο «πλυντήριο» των ΗΠΑ, της ΕΕ. Πως έγινε το «καλύτερο παιδί» των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών, του Αμερικανού πρέσβη.

Επίσης, όσους, παρά τις επιμέρους διαφωνίες, κατανοούν ότι η μαχητική στάση του ΚΚΕ ήταν όλα αυτά τα χρόνια ασπίδα προστασίας για τα λαϊκά στρώματα, ότι τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν αδυνατίζει το ΚΚΕ.

Καταλήγοντας, κάλεσε την εργατική τάξη της περιοχής να δώσει βροντερό «παρών» την Τετάρτη 28 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία μαζί με τους αγρότες που την ίδια μέρα έχουν εξαγγείλει αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ.