Τρίτη 11/12/2018 - 18:45
ΚΟΒ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου η συνεστίαση (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση - συνεστίαση με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από την περιοχή της Δυτικής Λοκρίδας, πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή η ΚΟΒ Ελάτειας.

Στη συνεστίαση ομιλητής ήταν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δημήτρης Τσούλφας, γραμματέας της ΚΟΒ Ελάτειας και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο σ. Νίκος Κεφαλάς που υπήρξε για πολλά χρόνια γραμματέας της ΚΟΒ Ελάτειας.

Συγκεκριμένα, ο σύντροφος Νίκος Κεφαλάς γεννήθηκε το 1948 στην Ελάτεια Λοκρίδας. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια όπου όλα τα μέλη της ήταν οπαδοί και μέλη του Κόμματος. Ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα ως ταχυδρομικός υπάλληλος όταν εντάχθηκε το 1980, στο ΚΚΕ στην ΚΟΒ ΕΛΤΑ Αθήνας, όπου διετέλεσε και μέλος του Αχτιδικού Γραφείου. Είχε σημαντική πολιτική και συνδικαλιστική δράση στο χώρο των Ταχυδρομείων και είχε εκλεγεί στο ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και της Ομοσπονδίας των ΕΛΤΑ.

Με την συνταξιοδότησή του το 2005 επέστρεψε στην Ελάτεια και εντάχθηκε στην τοπική Κομματική Οργάνωση. Εκλέχθηκε Γραμματέας της ΚΟΒ Ελάτειας, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου Λοκρίδας και μέλος της ΝΕ Φθιώτιδας. Στις δημοτικές εκλογές το 2009 ο λαός της περιοχής εκτιμώντας τον αγώνα και τη δράση του, τον εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Έφυγε» πριν 7 χρόνια την 1η Αυγούστου 2011 σε ηλικία 63 χρονών. Είχε πολλά ακόμη να δώσει στο Κόμμα και το λαό της περιοχής. Ήταν ένας αφοσιωμένος κομμουνιστής, ένας τίμιος, ζωντανός και έντονα δραστήριος αγωνιστής, άνθρωπος που καταπιάνονταν με όλα τα κοινωνικά προβλήματα που απασχολούσαν τους συνανθρώπους του, τους συγχωριανούς του και πάντα με τη μέριμνα να βοηθήσει όσο μπορούσε. Από την πρώτη μέρα που ήρθε στην Ελάτεια και δραστηριοποιήθηκε στην Κομματική Οργάνωση και παρότι ήταν γνωστό ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, όργωνε κυριολεκτικά σαν έφηβος όχι μόνο την περιοχή της Ελάτειας, αλλά και της Τιθορέας και της Αμφίκλειας δημιουργώντας εύκολα δεσμούς και σχέσεις φιλίας με πολλούς ανθρώπους στην περιοχή, ενώ κατέκτησε το σεβασμό και την εκτίμηση αρκετών, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση.

Η Κομματική Οργάνωση Φθιώτιδας του ΚΚΕ μεταξύ των συντρόφων που αποφάσισε να τιμήσει φέτος με τη συμπλήρωση 100 χρόνων του ΚΚΕ, ήταν και ο σύντροφος Νίκος Κεφαλάς. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στη μνήμη του, απέδωσε τιμητική πλακέτα των 100χρονων του Κόμματος στη σύζυγό του Αθανασία, στα παιδιά του Λένα και Βαγγέλη όπως και στα δυο εγγόνια του.