Παρασκευή 11/01/2019 - 13:38
ΤΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ Ζακύνθου και στελέχωση του ΕΚΑΒ

Άμεση παρέμβαση στον υπουργό Υγείας έκαναν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλεξάνδρα Μπαλού, με αφορμή την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου για δύο ασθενείς που χρήζουν ανάγκης μεταφοράς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

«Η έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες στο νησί δεν επέτρεψαν τη μεταφορά διά θαλάσσης είτε με εναέρια μέσα», σημειώνει η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

Προσθέτει ότι «για ακόμη μια φορά αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα και οι τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νησί από την έλλειψη υποδομών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένη εδώ και 6 χρόνια, παραμένει κλειστή λόγω μη στελέχωσής της από εξειδικευμένο προσωπικό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Ακόμη σοβαρό είναι το ζήτημα της ύπαρξης ενός μόνου ασθενοφόρου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς ασθενών σε όλο το νησί.

Για αυτή την κατάσταση στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού οφείλεται η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και οι μειωμένοι προϋπολογισμοί βάσει των μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφίσει όλα τα άλλα κόμματα στη Βουλή.

Ζητάμε:

• Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ Ζακύνθου.

• Στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Ζάκυνθο.

• Χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό με σκοπό την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών».