Πέμπτη 17/01/2019 - 09:10
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στο πλευρό των κατοίκων της Δυτικής Σάμου που δικάζονται σήμερα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Στο πλευρό των λαϊκών αγωνιστών κατοίκων της Δυτικής Σάμου, οι οποίοι ακόμη μια φορά, σήμερα Πέμπτη 17 Γενάρη 2019, κάθονται στο εδώλιο των κατηγορουμένων, βρίσκονται η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Σάμου και το Εργατικό Κέντρο.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Σάμου αναφέρει:

«Οι κάτοικοι δικάζονται γιατί έκαναν το καθήκον τους, προστάτευσαν τη περιοχή και τους κατοίκους της από την αυθαιρεσία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζουν την υγεία του λαού και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Στηρίζονται στο νομικό πλαίσιο που οι ίδιες υπαγορεύουν και εξαπολύουν βιομηχανία μηνύσεων για να επιβάλουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Καλούμε όλο το λαό και τους λαϊκούς φορείς του νησιού να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Διεκδικούμε:

  • Οργανωμένο πάρκο κεραιών μετά από επιστημονική μελέτη, ώστε η λειτουργία του να έχει όσο το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων.
  • Σ’ αυτή τη κατεύθυνση καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει τη χωροθέτηση και κατασκευή ενός ή δύο πάρκων κεραιών μακριά από κατοικημένες περιοχές.
  • Να σταματήσουν τώρα οι δικαστικές διώξεις και η τρομοκρατία που ασκείται στο λαό.
  • Όχι στην ασυδοσία των μονοπωλίων της τηλεφωνίας. Ανατροπή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

Επικοινωνίες στην υπηρεσία του λαού, με κοινωνικοποίηση όλων των υποδομών και τεχνολογικών μέσων, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, στο πλαίσιο του κεντρικού πανεθνικού επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας με κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών».

«Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας», απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Σάμου, «καλώντας όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νησιού μας να εκφράσουν τη συμπαράσταση και υποστήριξή τους και να παραβρεθούν στα δικαστήρια σήμερα Πέμπτη 17 Γενάρη στις 9 π.μ.»