Παρασκευή 01/02/2019 - 12:14
ΤΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ TOY KKE

Καταγγέλλει τη βεβήλωση από φασιστοειδή μνημείου τιμής στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στους Μολάους

Τη βεβήλωση του μνημείου προς τιμήν του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στην Γκαγκανιά Μολάων για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ο λαός και το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τέτοιες ενέργειες και όπως η πάλη του λαού τσάκισε στο παρελθόν το ναζισμό και το φασισμό, έτσι και στο μέλλον θα τους τσακίσει και θα τους στείλει στα αζήτητα της Ιστορίας.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Καταγγέλλουμε τη βεβήλωση του μνημείου στην Γκαγκανιά Μολάων για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ενός μνημείου που τιμά εκτελεσμένους πατριώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Για άλλη μια φορά τα φασιστοειδή τρωκτικά στο σκοτάδι της νύχτας βεβήλωσαν ένα μνημείο που τους "μπαίνει" στο μάτι, γιατί θυμίζει πως η ιστορία της πατρίδας μας γράφτηκε με ποτάμια αίμα και αμέτρητες θυσίες κατά του ναζισμού. Τους ενοχλεί το μνημείο γιατί θυμίζει ότι πολιτικοί τους πρόγονοι ήταν με την "άλλη μεριά", ήταν συνεργάτες των κατακτητών, ταγματασφαλίτες, δοσίλογοι και μαυραγορίτες. Τους ενοχλεί γιατί αποκαλύπτει την πατριδοκαπηλία τους, που δεν έχει καμιά σχέση με τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό.

Για τέτοια περιστατικά έχει ευθύνη η κυβέρνηση, που από τη μια προσπαθεί να εμφανίζεται ως "αριστερή" και από την άλλη καλεί σε διάφορες εκδηλώσεις τη Χρυσή Αυγή και μάλιστα φωτογραφίζεται μαζί τους. Αυτή η τακτική τούς δίνει αέρα στο πανιά και τους αποθρασύνει.

Η κυβέρνηση, ενώ δεν έχει αφήσει κανέναν λαϊκό άνθρωπο να πάρει ανάσα, σκοτώνει κάθε μέρα τα όνειρα των νέων ανθρώπων, δεν έχει αφήσει απεργία για απεργία χωρίς να την ποινικοποιήσει, ενώ με διαδικασίες φαστ τρακ διώκει τους αγρότες που αγωνίζονται και τους σέρνει στα δικαστήρια για να μη διεκδικούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον τόπο μας του δόγματος "νόμος και τάξη" σε όποιον αγωνίζεται είναι οι διώξεις των κατοίκων των Βατίκων που είναι ενάντια στο να γεμίσει ο τόπος τους με ανεμογεννήτριες.

Από την άλλη κυκλοφορούν ελεύθεροι οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και η δίκη τους έχει γίνει σίριαλ.

Έχει αποδειχτεί πλέον ότι η ιδεολογία του ναζισμού που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή εξυπηρετεί αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, είναι γέννημα - θρέμμα του, είναι το μαντρόσκυλό του.

Τους λέμε ξεκάθαρα ότι ο λαός και το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τέτοιες ενέργειες. Έτσι όπως τους τσάκισε η πάλη του λαού στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον θα τους τσακίσει και θα τους στείλει στα αζήτητα της Ιστορίας.

Την απάντηση που πήραν την προηγούμενη φορά, θα την πάρουν και τώρα, μέρα μεσημέρι θα αποκατασταθεί το μνημείο και όχι ύπουλα και θρασύδειλα μέσα στην νύχτα όπως έχουν μάθει να λειτουργούν τα φασιστοειδή».