Τετάρτη 20/02/2019 - 20:52
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η παρέμβαση του Νίκου Μωραΐτη στην εκδήλωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ (VIDEO)

Στην εκδήλωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, μίλησε ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Στην ομιλία του σημείωσε:

«Φίλες και φίλοι , συντρόφισσες και σύντροφοι,

Βρισκόμαστε μπροστά σε εκλογικές αναμετρήσεις, στη μάχη των ευρωεκλογών, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Των εθνικών εκλογών όποτε αυτές και αν γίνουν. Όλες έχουν ένα γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα.

Στο κέντρο της αντιπαράθεσης θα βρεθούν τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

Για αυτό χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ. Για να μεγαλώσουν τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης και διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Για να νιώσουν πραγματικά αδύναμοι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική.

Για να δυναμώσει η ελπίδα, για να υπάρξει πραγματική και σίγουρη προοπτική για το λαό, ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είναι κάλπικος ο διαχωρισμός ανάμεσα στα "τοπικά" και τα γενικά προβλήματα του λαού και της χώρας. Στην ΕΕ σχεδιάζονται ενιαία τα αντιλαϊκά μέτρα προς το συμφέρον του κεφαλαίου και υλοποιούνται από την Κεντρική και Τοπική Διοίκηση, με ευθύνη όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων.

Έχουμε τρανταχτά παραδείγματα και στο νομό μας. Κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμοι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τις οδηγίες της ΕΕ για την Ενέργεια.

Δίνουν γην και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ενέργειας. Έχουν γαζώσει τις κορυφογραμμές με ανεμογεννήτριες και μονάδες βιορευστών σε όλο το νομό. Φουσκώνουν από τη μία τα κέρδη των ομίλων και από την άλλη έχουμε ενεργειακή φτώχεια για τις λαϊκές οικογένειες, κομμένα ρεύματα σε λαϊκά νοικοκυριά.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας πανηγυρίζει ότι η Περιφέρεια είναι στις πρώτες θέσεις στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ σε έργα.

Στο νομό όμως τα οδικά δίκτυα είναι σε πλήρη εγκατάλειψη, τραγικές ελλείψεις στην πολιτική προστασία, πλημμυρικά φαινόμενα με τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις

Τα έζησαν οι κάτοικοι πέρυσι στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, πρόπερσι στην πρωτεύουσα του νομού στο Μεσολόγγι.

Στο τομέα της Υγείας υπάρχουν δραματικές ελλείψεις στα 2 νοσοκομεία του νομού, σε πλήρη διάλυση βρίσκονται τα 11 ΚΥ. Δεν καλύπτουν στο παραμικρό τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων στην Υγεία.

Στον τομέα της αγροτικής οικονομίας οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βιώνουν τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της ΚΑΠ, που εφαρμόζουν με ευλάβεια διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Μεγάλο κόστος παραγωγής, πανάκριβα μέσα και εφόδια, φοροληστεία, χαράτσια.

Αυτή η πολιτική δεν αφήνει κανένα περιθώριο επιβίωσης σε φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Τους οδηγεί να είναι από χέρι χαμένοι, να εκτοπίζονται βίαια, να οδηγούνται στο ξεκλήρισμα.

Στον αντίποδα της αντιλαϊκής πολιτικής βρέθηκε και βρίσκεται το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση». Ήταν η πραγματική ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Απευθύνουμε κάλεσμα

Κανένας εργάτης και εργάτρια, κανένας μικρομεσαίος αγρότης και επαγγελματίας, νέος και νέα των λαϊκών οικογενειών να μην ακουμπήσει τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ ή σε διάφορες παραλλαγές, είναι κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το έχουν αποδείξει.

Αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, όλες οι ζωντανές λαϊκές δυνάμεις είναι καιρός να ξεπεράσουν τις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να αχρηστεύσουν την παγίδα του μικρότερου κακού που γίνεται συνεχώς και πιο μεγάλο κάθε φορά. Να πάρουν την απόφαση που θα κάνει τη διαφορά, να μπουν στον αγώνα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί παντού, στις βουλευτικές, στις ευρωεκλογές, στις τοπικές εκλογές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα. Αυτό θα δώσει δύναμη στην υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της κοινωνικής συμμαχίας.